Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ordu'da, evinin bodrumunda hobi ve merak amaçlı istiridye mantar yetiştirmeyi deneyen bir kişi, ürettiği yıllık 2 ton mahsul ile aile ekonomisine ek gelir sağlıyor.

        Kolesterolü düşürme, bağışıklık sistemini güçlendirme, yüksek tansiyonu kontrol etme, kabızlığı giderme gibi sağlık faydaları bulunan, antibakteriyel, antioksidan özelliğe sahip ve yüksek besin değeri olan istiridye mantarının üretimi Ordu’da yaygınlaşıyor.

        Altınordu ilçesine bağlı Uzunisa Mahallesi’ndeki evlerinin bodrumunda ailesiyle birlikte hobi amaçlı başladığı mantar üretimini büyüten 33 yaşındaki Yusuf Kenan Şensoy, yıllık yaklaşık 2 ton mantar üretiyor. Ürettiği mantarları taze olarak kilogramını 10 TL’den satan Şensoy, aile ekonomisine de destek oluyor. Mantarların son derece lezzetli ve sağlıklı olduğunu aktaran Şensoy, “Bu işe hobi ve merak amaçlı başladık. Herhangi bir ticari beklentimiz yoktu. Ancak zamanla mantar üretimi artınca çevremize satmaya karar verdik. Bu sayede ek gelir olarak aile ekonomisine katkısı oluyor” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa