Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ordu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu 6 eski emniyet müdürü hakkında 6 yıl 3'er ay hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, tutukluluk süresi nedeniyle sanıkların tahliyelerini kararlaştırdı.

        Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, Ordu’da görev yapan ve meslekten ihraç edilen U.İ., A.T., M.T., M.D., O.K. ve S.K. isimli 6 emniyet müdürü hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan yargılanan eski emniyet müdürleri ile yakınları ve avukatları da katıldı.

        Son savunmalarını veren sanıklardan U.İ., örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullanmadığını öne sürerek, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Sanık A.T. ise hakkındaki suçlamaları reddederek, beraatini talep etti. M.T. de üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi ve tahliye talebinde bulundu. Sanıklar M.D, O.K. ve S.K. da önceki savunmalarını tekrarlayarak, haklarındaki suçlamaları reddederek tahliye ve beraat taleplerini mahkemeye iletti.

        Mahkeme heyeti, kuvvetli suç şüphesi 'ByLock' kullanan sanıklara 6 yıl 3'er ay hapis cezası verdi. Heyet, sanıkların tutuklulukta geçirdikleri süre nedeniyle tahliyelerini kararlaştırdı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa