Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ordu'nun Gürgentepe ilçesinde yetişen "Gürgentepe çakıldak fındığı" coğrafi işaretli ürün olarak tescillendi.

        İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, diğer fındık çeşitlerinden 10-15 gün geç uyanmasından dolayı ilkbahar geç donlarından daha az etkilenen Gürgentepe çakıldak fındığına coğrafi işaret alabilmek için bir süre önce çalışma başlatıldığını belirtti.

        Ordu Üniversitesi işbirliğinde yürütülen çalışmaların sonuç verdiğini ifade eden Yılmaz, Gürgentepe çakıldak fındığının Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 13 Ekim 2023'de tescillendiğini kaydetti.

        Yılmaz, fındığın tescillenmesi sürecinde emeği geçenlere teşekkür etti.

        Kentte daha önce Kabataş helvası, Perşembe ceviz helvası, Ordu yayla pancarı turşusu, Akkuş şeker fasulyesi, Gürgentepe çoban fasulyesi, Ordu kivisi, Ordu tostu, Yalıköy köftesi, Ordu taflan turşusu, Ordu Sakarca mıhlaması, Ordu melocan kavurması, Ordu galdirik kavurması, Mesudiye kuru ekmeği, Ordu pidesi, Ordu fındıklı burma tatlısı, Ordu içli tava ile zeytinyağlı karalahana sarması tescillenmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa