Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Ordu'da, ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail'in Filistinlilere yönelik katliamı protesto edildi.

        Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Ordu Şubesi'nce düzenlenen ve kentteki bazı sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği protestoda vatandaşlar, teravih namazının ardından Aziziye Camisi önünde bir araya geldi.

        TÜGVA Ordu Şube Başkanı Ahmet Güler, burada yaptığı basın açıklamasında, İslam coğrafyasının, her geçen gün küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne döndüğünü söyledi.

        "Bir yandan gönül coğrafyamıza ölümler yağdırılırken, diğer yandan da kutsallarımız çiğnenip topraklarımıza el uzatılmaktadır" diyen Güler, "Siyonizmin bu devirdeki kullanışlı piyonu Trump, ilk kıblemiz Kudüs'ümüzü işgalci siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretinde bulunmuştu. Bugün ise İsrail'in Kudüs tasallutunu meşrulaştıran bir adım olarak ABD Büyükelçiliğini taşıması, bardağı taşıran son damla olmuştur." diye konuştu.

        Dünya çapında yaşanan kıyımların gözler önünde olduğunu vurgulayan Güler, "Terör ve İslam dininin aynı cümlede zikredilmeye çalışılmasının, vahşi ve saldırgan batı medeniyetinin algı aracı olduğunu çok iyi biliyoruz. Sömürgeci ülkeler ırkçı siyonizm ideali merkezinde, barbar ve bencilce İslam düşmanlığı motivasyonu ile yeni bir küresel sömürge düzeni kurmak amacıyla dünyayı bir çıkmaza sürüklemektedir." dedi.

        Filistin'in, dar bir coğrafyada bulunan Müslüman bir azınlığın meselesi değil, tüm İslam aleminin meselesi olduğuna dikkati çeken Güler, "O halde gelin şimdi hep birlikte haykıralım, dünya var oldukça yeryüzü bizimdir, Müslümanlarındır. Mekke ve Medine bizim, Kudüs bizimdir." ifadelerini kullandı.

        Açıklamanın ardından ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile dövizler bulunan katılımcılar, ABD ve İsrail aleyhinde slogan attı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa