KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

SEGBİS

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS), 21 Eylül 2011 tarihinde Resmi gazetede yayımlanan yönetmelik ile birlikte kullanıma başlamıştır.

SEGBİS ile yargı çevresi dışında bulunan ya da mahkeme de hazır bulunamayan kişilerin video konferans ile dinlenmesi ve ifadelerinin kayıt altına alınması sağlanmaktadır. SEGBİS ile hem ifade alma ve sorgu işlemleri hem de duruşmalar video ile kayıt altına alınabilmektedir.

SEGBİS'in hayata geçmesiyle, ülkemizin de taraf olduğu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 5'inci maddesinin üçüncü fıkrasında belirtilen "makul sürede hâkim önüne çıkarılma", 6'ncı maddesinin birinci fıkrasında belirtilen "kendisine yöneltilen suçlamalar konusunda karar verecek olan mahkeme önünde makul sürede yargılanma" ilkeleri doğrultusunda insan hakları ihlallerinin önleneceği; dolayısıyla, Ülkemizin maddi ve manevi tazminata mahkûm edilmesinin bu suretle önüne geçileceği düşünülmektedir.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ihalesi 09.08.2012 tarihinde yapılmış ve ihaleyi kazanan firma kurulumlarını bitirmiştir.

Segbi̇s Haberleri