KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

ByLock

ByLock, akıllı cihazlarda (telefon, tablet vs.) kullanılan bir çeşit mesajlaşma yazılımıdır. Türkiye'de gündeme gelme sebebi ise 15 Temmuz Darbe Girişimi'ni yapan ve FETÖ bağlantılı tüm kişilerin bu uygulamayı kullanmasıdır.

ByLock'u sıradan mesajlaşma uygulamalarından ayıran özelliği ise özel bir şifreleme sisteminin (kripto) olması ve herkesin kullanabileceği bir yazılım olmaması. Program, sadece kullanıcıların kullanıcı adlarını bilmesi ve karşıdan gelen bir onay kodunun girilmesiyle çalışıyor. Yani program tek başına kullanılamıyor. Aynı zamanda karşılıklı eklenen kişiyle iletişim kurulduktan sonra program otomatik olarak 3 gün içinde tüm mesajları siliyor.

ByLock, FETÖ bağlantılı yazılımcıların 2014 tarihi itibariyle Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimlerinden önce, FETÖ bağlantılı yazılımcılar tarafından Android ve iOS tabanlı cihazlar için geliştirilmiştir.

Bylock Haberleri

  • ByLock'un lisans sahibi hakkında flaş karar

    Gündem, 07 Eylül 2022

    ByLock'un lisans sahibi hakkında flaş karar

    FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'un lisans sahibi olan ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan David Keynes gönüllü gelip bilgi vermesi gerekçesiyle ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi

  • ByLock'un lisans sahibi için istenen ceza belli oldu

    Gündem, 28 Haziran 2022

    ByLock'un lisans sahibi için istenen ceza belli oldu

    ABD vatandaşı olduktan sonra Alpaslan Demir olan ismini değiştiren, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gizli haberleşme programı ByLock'un lisans sahibi David Keynes ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Sanığın yargılandığı davada "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 15 yıla kadar hapsi istendi

  • FETÖ'nün "La Casa de Papel" taktiği

    Gündem, 14 Kasım 2021

    FETÖ'nün "La Casa de Papel" taktiği

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında bir ByLock kullanıcısından yola çıkılarak Dışişleri Bakanlığında üst düzey görevli 53 örgüt mensubu ile bir mahrem imam deşifre edildi.

    Gülen'in avukatı ByLock'a rekor giriş yapmış

    Gündem, 27 Ekim 2021

    Gülen'in avukatı ByLock'a rekor giriş yapmış

    FETÖ/PDY'nin elebaşı Fetullah Gülen'in avukatı Adnan Şeker'in, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 9 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldığı davanın gerekçeli kararı açıklandı. Şeker'in, 437 bin 993 kez örgütün gizli haberleşme programı ByLock'a bağlandığı belirtildi.

    İstanbul merkezli 6 ilde FETÖ operasyonu!

    Gündem, 12 Ekim 2021

    İstanbul merkezli 6 ilde FETÖ operasyonu!

    İstanbul merkezli FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 6 ilde düzenlenen operasyonlarda, aralarında halen aktif görevde olan kamu personellerinin de bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı

  • ByLock'un sahibinin tutuklandığı ortaya çıktı!

    Gündem, 28 Temmuz 2021

    ByLock'un sahibinin tutuklandığı ortaya çıktı!

    FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'un lisans sahibi David Keynes'in 9 Haziran'da İstanbul'a gelerek teslim olduğu ve sevk edildiği hakimlikçe tutuklandığı öğrenildi. ABD vatandaşı olduktan sonra Alpaslan Demir olan ismini değiştiren David Keynes için 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

  • Yazıcıoğlu davasında yeni gelişme

    Gündem, 29 Haziran 2021

    Yazıcıoğlu davasında yeni gelişme

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişinin ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmaya FETÖ'nün talimatıyla müdahale ederek yönlendirmede bulundukları öne sürülen 19 kişinin yargılandığı davada mahkeme heyeti, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden, ByLock yazışmalarında Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin geçip geçmediğinin sorulmasına karar verdi.

  • 11 ilde FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik operasyon

    Gündem, 23 Şubat 2021

    11 ilde FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik operasyon

    Adana merkezli 11 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon düzenlendi. 13 muvazzaf astsubay ve uzman çavuş hakkında yakalama kararının bulunduğu operasyonda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı

    Ankara'da Bylock operasyonu! 44 gözaltı

    Gündem, 22 Ocak 2021

    Ankara'da Bylock operasyonu! 44 gözaltı

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, sınav sorularını alarak hakim/savcı oldukları değerlendirilen ve daha sonra mesleklerinden ihraç edilen, çoğu Bylock kullanıcısı 44 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

    İstanbul merkezli 8 ilde 'Bylock' operasyonu

    Gündem, 15 Ocak 2021

    İstanbul merkezli 8 ilde 'Bylock' operasyonu

    İstanbul merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında, FETÖ'nün gizli haberleşme ağı Bylock'u kullandıkları gerekçesiyle haklarında arama kararı bulunan 37 kişiden 11'inin yurt dışına kaçtığı öğrenildi. Operasyon sonucu çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

  • 3 ilde FETÖ operasyonu: 28 gözaltı

    Gündem, 19 Kasım 2020

    3 ilde FETÖ operasyonu: 28 gözaltı

    İstanbul merkezli 3 ilde eş zamanlı düzenlenen FETÖ operasyonlarında 28 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin KHK ile kapatılan bir vakıf adına tüzel ve gerçek kişilerden toplam 51 milyon 900 bin lira para topladıkları bu paraları da kapatılan FETÖ kurum ve kuruluşlarına aktardıkları ve örgütün Gabon'daki faaliyetlerinin desteklendiği öğrenildi.

  • 31 Bylock şüphelisine gözaltı!

    Gündem, 21 Temmuz 2020

    31 Bylock şüphelisine gözaltı!

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı 31 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

  • Sakarya merkezli "ByLock" operasyonunda 3 şüpheli yakalandı

    Ajans Haberleri, 10 Mart 2020

    Sakarya merkezli "ByLock" operasyonunda 3 şüpheli yakalandı

    Sakarya merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında 2'si kadın 3 şüpheli gözaltına alındı.

    FETÖ'nün "izdivaç abisi" ByLock'a 30 bin kez bağlanmış

    Ajans Haberleri, 09 Mart 2020

    FETÖ'nün "izdivaç abisi" ByLock'a 30 bin kez bağlanmış

    Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "izdivaç abisi" Burak Okuç'a verilen hapis cezasının gerekçeli kararında sanığın, ByLock'a 30 binden fazla bağlantı yaptığı tespitine yer verildi.

    Bylock operasyonu - ADANA

    Ajans Haberleri, 04 Mart 2020

    Bylock operasyonu - ADANA

    Adana merkezli iki ilde FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmada 9 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

  • ByLock operasyonu! 13 gözaltı

    Gündem, 25 Şubat 2020

    ByLock operasyonu! 13 gözaltı

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY üyesi oldukları tespit edilen 24 şüpheliden 13'ü yakalandı

  • 5 ilde 'ByLock' operasyonu

    Gündem, 04 Aralık 2019

    5 ilde 'ByLock' operasyonu

    İzmir merkezli 5 ilde gerçekleştirilen operasyonda, örgütün gizli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları tespit edilen 25 şüpheliden 12'si yakalandı

  • Bylock nedir?

    Gündem, 30 Kasım 2019

    Bylock nedir?

    Bylock uygulaması FETÖ operasyonları ile gündeme geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 25 bin 149 bylock kullanıcısı olduğunu açıkladı. Peki, Bylock nedir? Bir mesajlaşma uygulaması olan Bylock ile ilgili detaylar haberimzide...

    46 kişiden 34'ü yakalandı!

    Gündem, 25 Kasım 2019

    46 kişiden 34'ü yakalandı!

    Ankara'da FETÖ/PDY'nin şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullanıcısı olduğu belirlenen özel ve kamu iktisadi işletmeleri çalışanı 46 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, 34'ü gözaltına alındı.