Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Okan Buruk'u ağabeyi Fuat Buruk anlattı: "Kazanan bir teknik direktör oldu" - Galatasaray Haberleri

        Okan Buruk, futbolculuk yıllarında birçok kez kaldırdığı şampiyonluk kupasına teknik direktör olarak geçen sezon ulaşsa da aslında Galatasaray'da kulübede şampiyonluk yaşayan ikinci Buruk'tu. Okan hocanın ağabeyi Fuat Buruk, 2014-15'te Hamza Hamzaoğlu'yla birlikte üçleme yapan sarı-kırmızılı kulüpte bunu kardeşinden önce başarmıştı. Fuat Buruk ile Okan hocanın kariyerini, geleceğini ve Bayern Münih maçını mercek altına aldık...

        "OKAN İÇİN HAK EDİLMİŞ BİR BAŞARIYDI"

        "Benden sonra kazanacak olmasını geçen sezon son haftalarda çok konuştuk" diyor Fuat Buruk. "Yaşanmasını umduk, çok güzel oldu, büyük bir mutluluktu. Okan için hak edilmiş bir başarıydı. Futbolculuğunda olduğu gibi teknik direktörlüğe adım attığında da her zaman en iyisini yapmaya çalıştı. Milli Takım'da, sonrasında çalıştırdığı takımlarda yaptıklarıyla potansiyelli olduğunu biliyorduk"

        REKLAM

        "FUTBOLCU PORTFÖYÜ ÇOK GENİŞ"

        Milli Takım'da Abdullah Avcı'yla görev yaptıktan sonra Elazığspor ve Gaziantepspor deneyimleri yaşayan Okan Buruk'un potansiyeline o yıllarda inandığını belirten Buruk, "Sadece Türkiye'yi değil, dünya futbolunu takip ediyordu" diyor. "Gaziantep'teydi mesela, menajerden gelen oyuncu önerilerini sorduğumda benim telefondan zor ulaştığım futbolcuların geçmişini, eksiklerini ve artılarını hemen sayıyordu. 'Sakatlık geçirdi, kilo fazlası var ama potansiyelli' gibi. Portföyü o kadar geniş ki. Bunun yanında hem hırslı hem de yaratıcı. Her maça detaylı şekilde hazırlanıyor"

        "DENEYİMLİ OLMAK İLE KAZANAN OLMAK BAŞKA ŞEYLER"

        İstanbul'a Anadolu aktarmalı uzun bir yoldan geçerek gelen Okan Buruk, 2017'den bu yana geçen süreye iki Süper Lig bir de Türkiye Kupası şampiyonluğu sığdırdı. Fuat Buruk da kardeşinin şimdiye kadar yaptıklarını, geleceği adına çok umut verici buluyor:

        "İyi antrenörü, ilk birkaç senede yaptıkları belirler. 30 yıl çalışıp kariyerinin sonlarında iki üç kupa kazanan teknik direktörler de var. Onlar, tecrübenin getirdiği başarılardır. Deneyimli olmak başka, kazanan olmak başka. Geleceğe damga vuracak teknik direktör, ilk yıllarında fark yaratan antrenörlerdir. Başarılı olup her sene üzerine koyarak devam ederler. Okan da bu tarzda bir teknik direktör oldu. Böyle hocalar futbolumuza çok şey katar çünkü amaçları sadece kendi kariyerlerini inşa etmek değil, ülke futbolu adına bir şeyler yapmak ve imza atmaktır"

        REKLAM

        OKAN BURUK HANGİ YÖNÜYLE FARK YARATIYOR?

        Akhisarspor gibi mütevazı takımda kazandıklarından sonra Başakşehir ile Üç Büyükleri geride bırakarak kulüp tarihinin ilk şampiyonluğunu elde eden Okan Buruk, ligi 13. sırada tamamlamış ve adeta dibe vurmuş Galatasaray'ı da saha içinde ayağa kaldırmayı başardı. Üç farklı senaryoda başarıyı nasıl elde etti? "Okan hocanın en güçlü yönü insani ilişkileri" diyor Fuat Buruk. "Çevresindeki herkese olumlu yaklaşan, onlardan da olumlu geri dönüşler alan pozitif bir karakter. Dokunduğu insana enerji veriyor, herkes de ona saygı gösteriyor. Sadece futbolculardan bahsetmiyorum. Tesiste çalışanlar, statta çalışanlar, personeller... Bu biraz Okan'ın insanı karakterinin güçlü olmasında yatıyor"

        AVRUPA'DA BAŞARILI OLABİLİR Mİ?

        Türk futbolu, Avrupa'ya futbolcu ihraç etse de yurt dışına açılabilen ve orada başarılı olabilen teknik direktör sayısı çok az. Futbolculuğunda dönemin en büyük liginin büyük takımlarından birine gitmiş Okan Buruk bunu kırabilir mi? "Yüzde 100 kıracağını düşünüyorum" diyor Fuat Buruk. "Ki Okan, Avrupa'da da fark yaratır. Bizim neyimiz eksik? Sadece kötü yönetiliyoruz. Başarısızlığın sebebi daha çok yöneticilerin kötü olmasıyla alakalı. Avrupa'da kulüplerde çalışmak daha kolay. Kulüp işleyişleri sorunsuz, oturmuş bir düzen var. Takımda her sene on beş yirmi oyuncu değişmiyor. Bu yapıya adapte olmak daha kolay. Antrenörde biraz bilgi, deneyim, kalite varsa takımı hemen yukarı çekebiliyor. Okan'ın İngilizcesi var, İtalyancası var. Herkesle bağ kurabilen bir hoca. Yurt dışını yıllardır takip ediyor, geçmişi de var. Avrupa'da daha başarılı olacağını düşünüyorum"

        REKLAM

        "EN ZORU AKHİSARSPOR'DU"

        Peki Okan Buruk'un CV'sine eklediği başarılar arasında en zorlusu hangisiydi "Akhisarspor en zoruydu bence" diyor Fuat Buruk. "Çünkü ilçe takımı. Kulübün mali imkanları ve oyuncu grubunun kalitesi düşüktü. Türkiye Kupası'nı Fenerbahçe'yi eleyerek aldı, takımı ligde tuttu. Bu hem o şehir için başarı hem Okan için ciddi bir başarıydı. Başakşehir ayrı bir hikaye. Kaç sezon şampiyonluğa oynayıp olamadılar, bunu başaran Okan oldu. O dönem Avrupa'da da başarıyı Okan'la kazandılar. Çok iyi maçlar, zevkle seyrettiğimiz müsabakalar oynadılar. Galatasaray'la kazandığı şampiyonluk da çok zorluydu çünkü zirve için çekiştiğin rakip çok güçlü. Bazı şampiyonluklarda fazla rakibin olmuyor ama çok ciddi bir rakiple çekişerek mutlu sona ulaştı"

        "ÜÇ İHTİMALLİ BİR MAÇ AMA 1 PUAN BİLE GÜZEL SONUÇ OLUR"

        2-2'lik Kopenhag beraberliği sonrasında Galatasaray'ın gruptaki şansına dair kötümser yaklaşımlar vardı. Düşler Tiyatrosu olarak anılan Old Trafford'dan 3-2'lik Manchester United galibiyetiyle dönen Galatasaray, tüm Türkiye'yi Bayern Münih’e karşı galibiyet alabileceğine de inandırdı. Zorlu müsabaka öncesinde değerlendirmede bulunan Buruk, sarı-kırmızılı kulübün şansının Almanya'daki maçta daha yüksek olduğunu düşünüyor. "İç saha, deplasmandan daha zordur, karşında böyle de güçlü bir rakip varsa... Evinde, seyircin önünde daha ofansif oynamak, daha fazla risk almak durumunda kalıyorsun" diyor Buruk. "Rakibe boşluk verme, eksik yakalanma ihtimalin daha fazla. Diğer yandan çok iyi bir rakiple karşılaşıyorsun. Üç ihtimalli bir maç ama 1 puan bile çok güzel bir sonuç olur. Galatasaray'ın Manchester'ı yendikten sonraki en büyük rakibi Bayern Münih oldu ama Alman ekibinin deplasmanı daha iyi oynayacağını düşünüyorum. Zor bir müsabaka"

        BAYERN MÜNİH KARŞISINDA NASIL BİR GALATASARAY GÖRÜRÜZ?

        Altyapıda, alt yaş milli takımlarda ve A Takımda Serpil Hamdi Tüzün, Fatih Terim ve Mustafa Denizli gibi üç deneyimli futbol markasının altında, rekabetçi, kazanan gelenekle kendi hikayesini yazmaya başlayan Okan Buruk, teknik direktörlüğünde de oyunu öne yıkan takımlar yarattı. Peki Bayern Münih karşısında nasıl bir Galatasaray görürüz? Oyunu geride kabul eden, baskı merkezini kalesine daha yakın seçen mi yoksa alıştığımız Okan Buruk Galatasaray'ı mı? "Galatasaray önde basar" diyor Fuat Buruk kendisinden emin bir şekilde. "Kesinlikle. Alanları daraltır, rakibi hataya zorlamak ister. Ama hep birlikte maçta göreceğiz -gülüyor-"

        KARDEŞİNİ, ICARDI'NİN OMUZLARINDA GÖRÜNCE NE HİSSETTİ?

        Şampiyonluğun kazanıldığı MKE Ankaragücü maçı sonrasında bir dünya yıldızı olan Mauro Icardi hem Okan Buruk'u hem de oğlu Ali Yiğit'i omuzlarına aldı. "Çok büyük gurur duydum" diyor Fuat Buruk o anları anlatırken. "Futbolcuların ona duyduğu saygıyı gösteren bir hareket, çok önemli. Yıldız ama oyuncu seni sahipleniyor. Esas başarı, kişilerden çıkıp bütünlük kazandığında elde edilir. Şampiyonlukta herkesin emeği vardır. Aşçısından malzemecisine hocasından yönetimine futbolcusundan şoförüne. Futbolcular, yönetim ve hocalarla olduğu kadar diğer paydaşlarla birlikte sevindiler. Bu çok güzel bir şey. Büyük kulüp olduğunuzu gösterir"

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa