Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Doğuştan uyluk kemiği eksikliği nedeniyle sağ bacağı gelişmeyen 9 yaşındaki Ahmed Yasin Yıldız, yaklaşık 2 yıldır devam ettiği yüzmede milli sporcu olmak için kulaç atıyor.

        Sağ bacağındaki uyluk kemiği (Femur) rahatsızlığıyla dünyaya gelen 4. sınıf öğrencisi Ahmed Yasin Yıldız, hayatı daha aktif yaşaması ve fiziksel gelişimine katkı sağlaması için ailesinin yönlendirmesiyle yüzmeye başladı.

        Babasıyla yaklaşık 2 yıldır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Olimpik Yüzme Havuzu'na giden ve şampiyonalara hazırlanan Yıldız'ın hedefi, milli sporcu olmak.

        Ahmed Yasin, AA muhabirine, bacağında protez olduğunu ve yüzmekten keyif aldığını söyledi.

        Yüzmenin kendisine iyi geldiğini ve yüzerken zorlanmadığını belirten Yıldız, "Milli yüzücü olmak istiyorum. Daha önce Konya'daki turnuvalara katılmıştım. Yüzmeye 2 yıl önce başladım. Yüzerken ayağımın eksikliğini unutuyorum, daha mutlu oluyorum." dedi.

        Ahmed Yasin'in babası Felsefe öğretmeni Güngör Yıldız ise oğlunun doğuştan diz ve bel arasındaki kemiğinin olmadığını, protez kullanarak bu eksikliğini gidermeye çalıştıklarını dile getirdi.

        Evladının hayatın içinde olması için yüzmeye başladığını anlatan Yıldız, şöyle konuştu:

        "Bunun yanında fiziksel gelişimine de katkı sağlamasını istedik. Ayrıca kendisini geliştirerek para yüzme şampiyonalarına katılan sporcular gibi derece almasını istedik. Kendisi de bu konuda çok hevesli. Bir şampiyonaya katılıp, ülkemizi, bayrağımızı temsil etmek istedi. Hedefi ilk başta Türkiye şampiyonasına katılıp derece alabilmek. Sonrasında da uluslararası şampiyonalara katılmak."

        - "Yüzerken kuş gibi olduğunu hissediyor"

        Ahmed Yasin'in antrenörlerden teknik destek alarak şampiyonalara hazırladıklarını aktaran Yıldız, oğlunun yüzme konusunda çok hevesli olduğuna işaret etti.

        Yıldız, kendisinin de yüzme antrenörlüğü belgesi almak için çalıştığını belirterek, şunları kaydetti:

        "Bu işi kurallarına uygun yapmak istiyoruz. Ahmed Yasin, hayatın içinde olan bir çocuk. Yüzmeyle biraz daha öz güveni arttı. Yüzerken kuş gibi olduğunu hissediyor, biraz daha özgür oluyor. Bu özgürlüğün tadını çıkarıyor. Geçen sene de Türkiye şampiyonasına gittiğimizde derece alamadık ama orada bir başarma isteği oluştu. Şu an yüzmeye daha istekli geliyor. Her seferinde kendisini şampiyon olmuş gibi görerek yüzüyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze ve havuz çalışanlarımıza, havuz müdürümüze sonsuz teşekkür ediyorum. Müthiş derecede destekleri var."

        - "Olimpiyatlara kadar gitmeyi planlıyoruz"

        Ahmed Yasin'e teknik destek sağlayan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yüzme antrenörü Selami Çelik ise Ahmed için günlük, haftalık, aylık ve yıllık çalışma programı hazırladıklarını söyledi.

        Çalışmaların güzel gittiğini vurgulayan Çelik, "Öncelikli amacımız, il birinciliği, bölgesel birincilik ve Türkiye şampiyonası. Ondan sonra olimpiyatlara kadar gitmeyi planlıyoruz. Ahmed'de azim fazlasıyla var. Biraz daha fazla çalışırsa güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Niğde İlçeleri
        Tüm Niğde Haberleri
         Niğde

        Niğde

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa