Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Niasse kendini yere attığı için ceza aldı - Niasse kendini yere attığı için ceza alan ilk futbolcu - Futbol Haberleri

        İngiltere Futbol Federasyonu'ndan (FA) yapılan açıklamada, 12. haftadaki Crystal Palace maçında takımına penaltı kazandıran Niasse'nin, hakemi aldattığı gerekçesiyle 2 maç ceza aldığı belirtildi. Bir dönem Akhisarspor forması da giyen 27 yaşındaki Niasse, böylece yeni kurala göre ceza alan ilk Premier Lig oyuncusu oldu.

        Federasyon, mayıs ayında aldığı kararla hakemi aldatmaya yönelik hareket yapan futbolculara bu sezondan itibaren iki maç ceza verilebileceğini açıklamıştı. Kendini yere atan ya da sakatlanma numarası yapan futbolcunun iki maça kadar men cezasına çarptırılabileceği vurgulanan açıklamada, karşılaşmayı yöneten hakemin gözünden kaçan ancak kırmızı kart gerektiren pozisyonların da üç eski hakem tarafından görüntüler üzerinden yeniden değerlendirileceği kaydedilmişti.

        REKLAM

        Everton, rakip futbolcu Dann'ın Niasse'a faul yaptığını ve oyuncunun dengesini bozduğunu söyleyerek savunma yapsa da disiplin kurulu bu itirazı reddetti. Kulüp yetkilisi David Unsworth yaptığı açıklamada "Faul olan pozisyonları bilebilecek uzmanlara ihtiyaç var. Hayal kırıklığına uğradım. Hakem oradaydı ve futbolcumuza temas vardı. Başka biri olsa buna faul verilirdi. Niasse yalan söylemiyor, kendini yere atması için hiçbir sebep yok. Onu bir yıldır tanıyorum ve her zaman şut için fırsat arayan biri olduğunu biliyorum." ifadelerini kullandı.

        Niasse, Premier Lig'de oynanacak Southampton ve West Ham United mücadelelerinde forma giyemeyecek.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa