Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu New York Times: 'Zeytin Dalı' sonrası ABD'den karışık mesajlar! Son Dakika Haberler

        Türkiye'nin terör örgütü YPG'nin kontrolünde bulunan Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Operasyonu'na başlamasının ardından, ABD yönetiminin farklı seviyelerinden gelen karışık mesajlar New York Times'ın da gündemindeydi.

        Gazetenin haberinde, Türkiye'nin öfkesini yatıştırmak için Beyaz Saray'ın YPG'ye olan desteğini azaltacağı yönünde bir açıklama yaptığı ancak bu açıklamanın hemen ardından yine Pentagon'un bunun tam tersi bir açıklama yaptığına dikkat çekildi. Gazete yönetimden gelen farklı tonlardaki açıklamaların bir denge politikası olduğu yorumunda bulundu.

        ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü YPG'nin içinde olacağı yeni bir sınır gücü kurma planının bu denge politikası politikası gereğince iptal edildiği ifade edildi. New York Times'a konuşan üst düzey bir yetkili, Suriye'de oluşturulacak yeni sınır gücü planının askeri makamlarca oluşturulduğunu ve hiçbir zaman Beyaz Saray'da veya Ulusal Güvenlik Konseyi'nde ciddi bir şekilde tartışılmadığını söyledi.

        REKLAM

        Gazetecilere ismini vermemek koşuluyla konuşan yetkili, ABD'nin Afrin'deki YPG'lilerle bir bağlantısının olmadığını söyledi ve Suriye politikasının tamamen ABD'nin çıkarları gözetilerek oluşturulduğunu söyledi.

        Gazetenin haberinde, Beyaz Saray'dan gelen Türkiye'yi sakinleştirme ve yeniden güvenini kazanma hedefi taşıyan açıklamaların aksine Pentagon'un Suriye Demokratik Güçleri'nin DEAŞ'a karşı verilen mücadelede oynadığı role dikkat çeken açıklamalar vurgulandı.

        Gazetenin haberinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, "Münbiç'teki teröristler sürekli olarak provokasyon ateşi açıyorlar. Eğer ABD onları durdurmazsa biz durduracağız" ifadelerine de yer verildi.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa