Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık tesislerine müracaat eden işitme engelli hastalar ile daha rahat iletişim kurmak amacı ile Nevşehir Halk Eğitim Merkezinde görevli Türk İşaret Dili Tercümanı Esma Gül Zeytun tarafından Nevşehir’de hastane personellerine konferans salonunda “İşaret Dili Eğitim Kursu” verilmeye başlandı.

        İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, “İsteğimiz ve gayemiz, mevcut haklarımız ışığında İşitme engelli arkadaşlarımızın gerek kurumlarda gerekse de günlük yaşamlarında kendilerini ifade etmesini sağlamaktır. Bu anlamında yaşadıkları sorunları ortadan kaldırmak adına bazı dönemlerde açılarak çok yararlı bir hizmete vesile olan İşitme engellilerle iletişim kurmayı sağlayarak el hareketleri ve yüz mimiklerinden oluşan İşaret Dili Kurslarının daha da yaygınlaştırılmasıdır. Böylelikle sağlık kurumları başta olmak üzere bütün kurumlarda ve sosyal yaşam alanlarında eğitimli kursiyerler sayesinde İşitme Engellilerin kendilerini daha etkin bir şekilde ifade edebilmelerinin yolu açılmış olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, “1016 Mayıs engelliler Haftası’nı kutluyor, sorunların çözümünün de oluşturmasını temenni ediyor, bütün Engelli ve İşitme Engelli Arkadaşlarıma Engelsiz bir hayat, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Nevşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Nevşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Nevşehir İlçeleri
        Tüm Nevşehir Haberleri
         Nevşehir

        Nevşehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa