Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Nevşehir'de hayırseverlerin katkılarıyla Gazze halkı için hazırlanan un yüklü yardım tırı Mersin Limanı'na hareket etti.

        Verenel Derneği tarafından kentte Gazze halkı yararına yardım kampanyası başlatıldı.

        Temin edilen unların yüklendiği yardım tırının uğurlanması için tören düzenlendi.

        Verenel Derneği İl Temsilcisi Mustafa Gençtürk, 7 Ekim'den beri İsrail'in sivillere yönelik katliama devam ettiğine dikkati çekerek, derneklerinin Gazze halkı için yardım kampanyası yürüttüğünü belirtti.

        Filistin'de bulunan dernek gönüllülerince Gazze'de de faaliyet sürdürdüklerini aktaran Gençtürk, "AFAD'ın organize ettiği gemi için Nevşehir'den iki tır un gönderiyoruz. Mersin'den Mısır'daki Ariş Limanı'na oradan da Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye ulaşacak. Kalıcı ateşkesin sağlanması ve insani yardımların yeterli miktarda girebilmesi için Refah Sınır Kapısı'nın tamamen açılmasını talep ediyoruz. Şu anda günlük 1000 tır girmesi gerekirken sadece 90 tıra izin veriliyor." diye konuştu.

        İl Müftüsü Kazım Güzel'in duasının ardından yardım tırı, Mersin Limanı'na uğurlandı. Diğer yardım tırının ise akşam saatlerinde yola çıkacağı öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Nevşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Nevşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Nevşehir İlçeleri
        Tüm Nevşehir Haberleri
         Nevşehir

        Nevşehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa