Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji NASA, 4K çözünürlükte Ay turu videosu yayınladı - Teknoloji Haberleri

        Ay’ı ziyaret etmekten insanlar arasındaki en nadir ayrıcalıklardan bir tanesi. Bugüne kadar yalnızca 12 insan Ay’ı ziyaret etti. NASA’nın yayınladığı yeni 4K video, Ay’ın neye benzediğini merak edenlere sanal da olsa Dünya’nın uydusunda kapsamlı bir tur attırıyor.

        Söz konusu video, 2009 yılından bu yana NASA’nın Lunar Reconnaissance Orbiter aracının Ay’dan topladığı yüksek çözünürlüklü görüntülerin birleştirilmesiyle ortaya çıkarıldı. Videoya ‘tur’ isminin verilmesinin sebebi ise Ay’da görülmesi gereken birçok coğrafi noktayı ve insanlar tarafından oluşturulan Apollo 17 iniş sahası gibi ilginç noktaları gözler önüne sermesi.

        REKLAM

        Prodüksiyon kalitesi en üst seviyede olan 5 dakikalık videoyu 4K ya da ona en yakın çözünürlüğü sunan bir ekranda izlemeniz tavsiye ediliyor. Bu video aslında NASA’nın altı yıl önce yayınladığı Ay turu videosunun güncellenmiş bir versiyonu. Uzay aracı, o videoyu oluşturmak için çizdiği rotayı yeniden takip etmiş ancak bu sefer 4K kayıt yapmış.

        Videoyu aşağıdaki oynatıcıdan seyredebilirsiniz. Şayet oynatıcıyı göremiyorsanız, buradanYouTube videosuna ulaşabilirsiniz.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa