Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Müzik Müzik yıldızlarının belgeselleri

        İşte dünyaca ünlü müzik yıldızlarının gerek sahne önündeki gerek sahne arkasındaki hayatlarını gözler önüne seren belgeseller ve detayları... HT Pazar'dan Arda Aşık ve Can Baytak'ın haberi...

        Justin Bieber

        23 yaşındaki Justin Bieber için 8 belgesel çekildi. 3D olarak çekilen 'Justin Bieber: Asla Asla Deme', 7 ödüle aday gösterildi, 2 ödül kazandı: MTV Film Ödülleri Best Jaw Dropping Moment ve ASCAP Ödülleri Top Box Office Films. Film sanatçının 2010 My World turnesi anlatılıyordu ve 99 milyon dolar hasılat elde etti.

        Lady Gaga

        'Gaga. 5 Foot 2' adıyla Netflix'te yayınlanan belgeseli 100 dakika uzunluğundaydı. Filmde sanatçının, Joanne albümünün ve 2017 Super Bowl Ll devre arasının gösterisinin perde arkası, sanatçının fiziksel ve duygusal acıları eşliğinde aralanıyor.

        Rihanna

        '777' belgeselinde 7'inci albümünün, 7 ülkede 7 günde verdiği konserlerin hikayesi anlatılıyor.

        Justin Timberlake + The Tennessee Kids

        EkibinThe 20/20 Experience World Tour'un son durağı olan Las Vegas'taki performansını Jonathan Demme'nin perspektifinden göz önüne seriyor. Filmde 14 opareted kamera kullanıldı. Film Rotten Tomatoes'ta yüzde 100 onay aldı, ortalamanın üzerine çıkarak 8.1/10 puan elde etti.

        Robbie Williams

        Weekends of Mass Distraction turunun 1'inci ayağının 2'inci son mekanını konu alan What We Did Last Summer, sahne arkasını ve hayran günlüklerini içeriyor. DVD film, dünya çapında 893 bin satarak, 25 platinium 12 gold'la tescillendi. 2001 yapımı One Night with Robbie Williams ise 2002 Rose d'Or Light Entertainment Festivali'nde Gümüş Gül ödülüne layık görüldü.

        Kurt Cobain

        Biyografisi niteliğindeki Montage of Heck 4 ödül, 10 adaylık aldı. Soaked & Bleach ve Kurt & Courtney ise Cobain'in Courtney'le olan tartışmalı birlikteliğini konu alan belgeseller.

        Elvis Presley

        5 belgesel filmi çekildi . Las Vegas Summer Festival performansının anlatıldığı 1970 yapımı 'Elvis: That's the Way It Is'in 2001 ve 2014 versiyonları da mevcut. 1972 yapımı Elvis on Tour'un DVD'sinin piyasaya sürülmesiyle 1956-1972 arasında yapılan 33 Elvis filmi DVD marketlerde bulunur duruma geldi.

        Tupac

        Oscar'ın da dahil olduğu 7 ödüle aday gösterilen ve birini kazanan Tupac: Resurrection, hip-hop tarihinin en başarılı rapçisinin gettolardan şöhrete uzanan hayatını seyirciye aktarıyor.

        Queen

        Gerek vokalisti Fredie Mercury, gerekse grubun kendisi için birçok belgesel çekildi. Ancak kuşkusuz en ses getireni 'Queen: Days of Our Lives' oldu. Film, Rose d'Our Light Entertainment Festivali'nde sanat belgeselleri dalında Golden Rose'a layık görüldü.

        Miley Cyrus

        2008 Walt Disney yapımı 3 boyutlu Hannah Montana and Miley Cyrus. Best of Both Worlds Concert 70.6 milyon dolar hasılat elde etmişti.

        Bob Marley

        1.412.124 hasılatlı 2012 yapımı biyografisi 'Marley', Washington DC Filmfest'te En İyi Belgesel seçildi.

        Beyonce

        Hem kariyerinde hem özel hayatında istikrarlı bir çizgi çizen Beyonce'nin 'Beyonce: Life is But a Dream' adlı belgesli 2013 yılında çıktı.

        Amy Winehouse

        Eşsiz sesi kadar uyuşturucu ve uyuşturucu bağımlısı aşkıyla ilişkisiyle çalkantılı bir hayat geçiren Amy Winehouse'ın 2015 yapımı biyografisi 'Amy', 44 ödüle aday gösterildi. Aralarında En İyi Belgesel Oscar'ının da bulunduğu 51 ödülü toplandı ve 22 milyon dolat hasılat elde etti.

        Madonna

        9 belgesel filmi var.

        The Beatles

        The Beatles'ın onlarca belgeselinden George Harrison: Living in the Material World, the Beatles:8 Days a Week, Imagine: John Lennon, LennoNYC Let It Be, The U.S. vs. John Lennon hayranlarının mutlaka izlemesi gereken yapımlar. Let It Be müzik alanında Oscar sahibi. George Harrison: Living in the Material World'ün 5 ödülü, 11 adaylığı var.

        Oasis

        Manchester'lı Gallagher kardeşlerin Britpop grubu Oasis'in geçtiğimiz yıl çıkan belgeseli Supersonic, Empire Ödülleri'nde En İyi Belgesel Ödülünü ve Guild of Music Supervisors Ödülleri'nde Best Music Supervision for a Documentary ödülünü de kazandı.

        Katty Perry

        Katty Perry: Part of Me, sanatçının hayatını California Dreams World Tour'u takip ederek anlatıyor. 2012 yapımı film Teen Choice ödülü sahibi oldu.

        Michael Jackson

        Ölümünün ardından 4 belgeseli çekildi. 261 milyon dolar gelirle tarihteki en yüksek gelir elde eden belgesel 'This Is It' 7 ödül aldı.

        Pink Floyd

        10'un üzerinde yapıta konu olan Pink Floyd'un The Story of Wish You Were Here, The Pink Floyd and Syd Barrett Story, The Making of The Dark Side of The Moon En ünlü belgeselleri.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa