Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Bursa'da tartıştıkları Cengiz B.'ye müzik eşliğinde işkence eden zanlıların cezası belli oldu! - Haberler

        Bursa'da tartıştıkları Cengiz B.'yi (54) ofislerine getirip, maske takarak, müzik eşliğinde saatlerce döverek işkence yapıp o anları görüntüleyen oto kiralama şirketi sahibi tutuklu sanıklar Melih Karalar (28) ve Ahmet Duran Uçar (31) ile tutuksuz sanıklar Yunus Emre K. (35) ve Muzaffer V.'nin (21) yargılamasında karar çıktı.

        DHA'nın haberine göre mahkeme heyeti, suçunu sabit gördüğü 4 sanığa 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak', 'yaralama' ve 'yağma' suçlarından 6 yıl 8 ay ile 10 yıl arasında hapis cezaları verdi.

        Bursa'da inşaatlarda kalıp ustası olarak çalışan Cengiz B., geçen yıl aralık ayında Melih Karalar ve Ahmet Duran Uçar'ın işlettiği oto kiralama işletmesinden araç kiraladı. Cengiz B., günü bitince aracı teslim etti. Cengiz B. ile Karalar ve Uçar arasında, araçla kaza yaptığı iddiasıyla çıkan küfürlü tartışma husumete döndü. Karalar ve Uçar, Cengiz B. ile ortak arkadaşları olan Yunus Emre K.'den buluşma sağlamalarını istedi. Müteahhit olan Yunus Emre K. ile arkadaşı Muzaffer V., Cengiz B.'yi arayıp, iş görüşmesi bahanesiyle yanına çağırdı. Kendi ofisinde görüşmek istediğini söyleyen Yunus Emre K., Cengiz B. ile otomobile doğru yöneldi. Bu sırada ellerinde bıçakla bekleyen Melih Karalar ve Ahmet Duran Uçar, Cengiz B.'yi zorla otomobile bindirip, kendi ofislerine götürdü.

        REKLAM

        YAPTIKLARI İŞKENCEYİ GÖRÜNTÜLEDİLER

        Melih Karalar ve Ahmet Duran Uçar, ofislerine getirdikleri Cengiz B.'yi kulağını kesmekle tehdit edip, darp etti. Karalar ve Uçar, Cengiz B.'nin burnunu ve gözlerini havlu ile kapatıp ağzına su dökerken, Muzaffer V. o anları cep telefonu kamerası ile görüntüledi. Karalar ve Uçar, müzik açarak bir süre dövdükleri Cengiz B.'nin cebindeki 1300 lirayı da aldı. Saatlerce şiddete maruz kalan Cengiz B. ise bayıldı.

        SAATLERCE İŞKENCE VE TEHDİT

        Cengiz B. bir süre sonra kendine geldi. Karalar ve Uçar, yüzüne maske takıp, darp ettikleri Cengiz B. ile fotoğraf çektirdi. Saatlerce işkence yaptıkları Cengiz B.'ye tatlı yedirip, çay ile su içiren iki şüpheli, "Bize 25 bin lira getireceksin. Aksi halde bu görüntüleri sosyal medyada yayınlarız" diyerek tehdit etti. Cengiz B.'ye taksi çağıran Karalar ve Uçar, ücreti de ödeyip, onu evine gönderdi.

        ŞİKAYETÇİ OLDU

        Bindiği taksi ile polis merkezine giden Cengiz B., yaşananları anlatıp, şüphelilerden şikayetçi oldu. Çalışma başlatan polis, Melih Karalar, Ahmet Duran Uçar, Yunus Emre K. ve Muzaffer V.'yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Melih Karalar, Ahmet Duran Uçar ve Muzaffer V. tutuklandı, Yunus Emre K. ise serbest bırakıldı.

        REKLAM

        Şüpheliler hakkında Bursa 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak', 'birden fazla kişi tarafından gece vakti silahla yağma', 'özel hayatın gizliğini ihlal ve şantaj' suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

        KORKTUĞUM İÇİN GÖRÜNTÜ ÇEKTİM

        Yapılan duruşmalarda yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanıklardan Ahmet Duran Uçar, "Bize, kiralık aldığı otomobilin ücretini ödemedi. Araca zarar verdi. Konuşmak için aradığımızda bizlere küfretti. İddia edildiği gibi onu dövmedik. Helalleştik. Suçsuzuz" dedi.

        Oto kiralama şirketinde stajyer olarak çalıştığını belirtip, "Olay günü ben, korktuğum için sadece görüntü çektim" diyen Muzaffer V. ara kararla tahliye edilirken, diğer sanıklardan Melih Karalar ve Yunus Emre K. olayda hiçbir suçlarının bulunmadığını söyledi.

        Mahkeme heyeti, sanıklar ile taraf avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada kararını açıkladı. Suçu sabit görülen 2´si tutuklu 4 sanık, 'Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' suçundan 6'şar yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Ahmet Duran Uçar ile Muzaffer V.'ye, `yağma´ suçundan 8 yıl hapis cezası veren mahkeme, sanıkların zararı gidermesinden dolayı cezayı 3 yıl 4 aya indirdi. Melih Karalar'a, `tehdit' suçundan 2,5 yıl hapis cezası verilirken, `yaralama´ suçundan verilen 5 ay hapis cezası ise ertelendi.

        İSTİNAF MAHKEMESİNDE ONANIRSA TUTUKLANACAK

        Mahkeme, tutuklu sanıklar Melih Karalar ile Ahmet Duran Uçar'ın tutukluluk halinin devamına hükmederken, tutuksuz sanıklar Muzaffer V. ile Yunus Emre K. ise karar istinaf mahkemesinde onanırsa tutuklanacak.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kenan Butakın
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa