Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Mustafa Cengiz Galatasaray Başkanlığını nasıl kazandı? - Galatasaray Haberleri
        • 1

          Galatasaray, son 6 yılda 4. kez olağanüstü seçimli genel kurul düzenledi. Sarı-kırmızılıların başkanlık seçiminde 23 Mayıs 2015'te göreve gelen Dursun Özbek ve Mustafa Cengiz yarıştı. 18 sandıkta yapılan oylama sonucunda seçimi Mustafa Cengiz kazandı ve Galatasaray'ın 37. başkanı oldu.

        • 2

          Mustafa Cengiz, 2015'te gerçekleştirilen ve Dursun Özbek'in kazandığı seçime de aday olduğunu açıklamış, ancak sonradan seçimden çekilmişti. Cengiz, 18 Aralık 2017'de alınan olağanüstü seçimli genel kurulda başkan adaylığını 21 Aralık 2017'de açıkladı. Kulislerde kazanması ihtimal verilmeyen Cengiz bunu nasıl başardı? İşte seçim sürecinde yaptığı açıklamalar, projeleri ve vaatleri...

        • 3

          Cengiz, yaptığı ilk açıklamada kulübün sorunlu bir döneminde göreve talip olduklarına dikkat çekerek "Galatasaray için, doğru yönetme adına, elimizi taşın altına koyacağız." ifadelerini kullandı.

        • 4

          Yıllardan beri Galatasaray'ın içinde olduklarını anlatan Cengiz, "Biz, fırtınalı, en zor dönemde yönetime talip olduk. Bunun camia tarafından olumlu değerlendirildiğini biliyoruz. Takım başarılıyken, mali durum düzgünken, idari yapılanma doğruyken, herkes o gemiyi yönetebilir. Önemli olan fırtınalı havada yönetmek ve bu göreve talip olmak. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

        • 5

          "ŞAMPİYON BİLE OLSAK MAYIS AYINDA SEÇİME GİDECEĞİM"

          Cengiz'in artı puan topladığı ilk konu, Mayıs 2018'de seçime gideceğini açıklamasıydı. Dursun Özbek ve yönetiminin aldığı erken seçim kararının Galatasaray teamüllerine uygun olmadığı kulislerde konuşulurken Cengiz, bu vaadiyle bir fark yarattı.

        • 6

          Seçilecek yönetimin görev süresiyle ilgili tartışmalara değinen Cengiz, "Bu konuda en değerli hukukçulardan görüş de alsanız, iki farklı yorum çıkarırlar. Mevcut tüzük bu konuda berbat. Sırf bu nedenle, seçildiğim takdirde, şampiyon bile olsak, mayıs ayında olağan genel kurula gideceğim. Çünkü bu durum benim içime sinmiyor." değerlendirmesinde bulundu.

        • 7

          FATİH TERİM AÇIKLAMASI YAPTI!

          Evkur Yeni Malatyaspor deplasmanında alınan 2-1'lik mağlubiyet sonrasında Igor Tudor'un görevine son verilmesiyle birlikte Galatasaray, teknik direktörsüz kaldı. Cengiz, adaylığını açıkladığı ilk gün, Fatih Terim'i işaret etti.

        • 8

          Mustafa Cengiz, Galatasaray Futbol Takımı'nın bir teknik direktörü olmadığını hatırlatırken, sözlerini şöyle sürdürdü:

          "Taraftarımız bizim için çok önemli. Ben, onların ne dediğine bakarım. Çünkü ben de taraftarım. Tribünleri dolduran, harçlığını, maaşını, zamanını veren onlar. Taraftarın sesini dinlememiz gerek. Onların genel eğilimi, Fatih Terim'den yana. Sebebi de geçmişte yaşattığı başarılar. Şu anda da bir görevi yok. Seçilirsem ilk görüşeceğim isim Fatih Terim'dir. Taraftarımız Fatih Terim'i işaret ediyor, ben de 'Terim' diyorum. Mümkünse onunla uzun soluklu bir sözleşme yapmak isterim. O bir Galatasaray markası. Belki üst akıl olur, yanında bir teknik direktör bulunur. Oturup konuşulması gereken konular."

        • 9

          ÖZBEK'TEN TERİM HAMLESİ GELDİ!

          Galatasaray'ın o dönemki başkanı Dursun Özbek, 21 Aralık 2017'de Fatih Terim'le görüştü. Tecrübeli çalıştırıcıyla kısa bir görüşmede anlaşma sağlayan Özbek, Galatasaray'da 4. Fatih Terim dönemini başlattı. Özbek'in bu hamlesi sonrasında kulislerde başkanlığı garantilediği konuşulmaya başlandı.

        • 10

          29 ARALIK 2017'DE LİSTESİNİ TESLİM ETTİ

          O gün başkan adayları olan Dursun Özbek ve Mustafa Cengiz, listelerini Divan Kurulu Başkanlığı'na verdi. Cengiz'in listesinde şu isimler yer aldı:

          Asıl liste: Celal Açar, Ahmet Sabri Şenkal, Acar Baltaş, Nejat Güney, Okan Böke, Adil Araboğlu, Emre Erdoğan, Cenk Soyer, Hacı Hüseyin Toprak, Ahmet Ünal Çeviköz.

          Yedek liste: Mahmut Recevik, Mehmet Ömer Cansever, Dinç Üner, Erol Özmandıracı, Arif Badur.

        • 11

          8 OCAK 2018'DE RENK SEÇİLDİ, "ESKİ AÇIK SARI DESENE" OLUŞTURULDU

          8 Ocak 2018 günü Türk Telekom Stadı'nda divan kurulu başkanı İrfan Aktar yönetiminde Özbek ve Cengiz'in katılmadığı toplantıda seçimde kullanılacak renkler seçildi. Kura çekimi sonrasında Mustafa Cengiz'in sarı renkli oy pusulası kullanacağı belirlendi.

        • 12

          Cengiz ilerleyen günlerde bunu "Eski açık sarı desene" ifadeleriyle tribünlerde özdeşleşmiş olan tezahüratı slogana dönüştürerek kullandı.

        • 13

          10 OCAK'TA ÜYELERE HİTAP ETTİ
          "HIRSIZLAR BENDEN KORKSUN"
          Olağanüstü genel kurul öncesinde ocak ayı divan kurulunda söz alan Cengiz, sarı-kırmızılıların teamüllerine aykırı olduğu düşünülen seçim için "Hukuki boyutunu şu an düşünmüyoruz, er meydanı açıldı, ben çıkarım" açıklaması yaptı.

        • 14

          Cengiz ayrıca şunları söyledi:

          "Kim ki sadıktır, eğilip bükülmemiştir. Kulübün her kademesinde böyle çalışanları onurlandırmalıyız. Kimse enkaz bırakmadı. Kimseyi suçlamıyorum. Bizim için tek kırmızı çizgi vardır, hırsızlık. Onun için hırsızlar benden korksun!"

        • 15

          Cengiz, kulübün mevcut tüzüğünün hazırlayıcıları arasında olduğuna dikkat çeken Cengiz, "Seçilecek yönetimin süresi 3,5 yıl olamaz, bunu doğru yola oturtmamız gerekir. Mayıs ayında şampiyon dahi olsak seçime gideceğiz" açıklaması yaptı.

        • 16

          OCAK AYI DİVAN KURULU'NDA ÖZBEK'E TEPKİLER!

          Galatasaray'ın efsane başkanlarından Faruk Süren, Hayri Kozak, Ahmet Özdoğan gibi isimler, Dursun Özbek'in aldığı seçim kararına tepki gösterdi. Faruk Süren, seçimin mayıs ayında olması gerektiğini vurgularken Mustafa Cengiz'in görüşlerini desteklediğini açıkladı.

        • 17

          Hayri Kozak, bu erken seçim kültürünü Ünal Aysal'ın başlattığını vurguladı ve Dursun Özbek'e seçim kararını geri çekmesini önerdi.

        • 18

          Mayıs 2015'te yapılan son seçimli genel kurulda başkan adayı olan Ahmet Özdoğan, "Bu karar sonrası insanlar, 'Bu bir baskın seçim gibi oldu.' diye konuşuyorlar. Gibi ifadesi fazla. Bunun adı baskın bir seçimdir. Eğer seçim 3 yıllık olursa, Dursun Özbek'i mart ayında mali genel kurulda ibra etmeyeceğiz. Bundan sonra hukuki hakların hepsini kullanacağız. Bu konuda çok kararlıyım." ifadelerini kullandı.

        • 19

          DENETİM VE DÖVİZ-TL BORÇ YAPILANMASI

          Mayıs ayındaki normal seçim süresine kadar 75 iş günü bulunduğunun altını çizen Cengiz, "Öncelikle Galatasaray'ı bir sisteme oturtacağım. Bağımsız bir denetim şirketine durumumuzu inceleteceğiz. En büyük sorun borç yönetimi. Borçları mutlak yapılandırmamız gerekir. Döviz borçlandırmalarını liraya çevirmemiz şart." ifadelerini kullandı.

        • 20

          Cengiz ayrıca Riva ve Florya arazilerinin Emlak Konut Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı ile değerlendirilmesi çalışmalarına değindi ve "Benim o projeyi daha iyi hale getirmem gerekir. Projelerin, iki tarafın da kazanacağı şekilde yeniden gözden geçirilmesi gerekir. Geliri en az 600 milyon dolar seviyesine çıkarmak için yetkililerle oturup konuşacağız." şeklinde konuştu.

        • 21

          FATİH TERİM MESAJI

          12 Ocak 2018'de Ankara'daki bir toplantıda konuşan Cengiz, bir üyenin "Fatih Terim ile çalışır mısınız?" sorusuna ise "Taraftarların yüzde 95'i Fatih hocayı istiyor. Galatasaray'ın ve Fatih hocanın koşulları içinde bir görüşme yapılır ve kendisiyle anlaşmaya çalışırım. Ancak Fatih hocaya doğru gitmeniz, kendinizi ona doğru ifade etmeniz lazım."

        • 22

          "Fatih Terim, akıllı, iyi bir Galatasaraylı ve delikanlı bir insandır. Kendisiyle mutlaka anlaşacağımıza inanıyorum. Önemli olan Galatasaray'ın başarısıdır. İsteriz ki Fatih Terim başarılı olsun." şeklinde yanıt verdi.

        • 23

          KRİTİK VİRAJ

          DURSUN ÖZBEK'TEN "İMZACILAR TÜYDÜ" AÇIKLAMASI

          Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılıların Antalya kampında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Özbek, geçen sene mayıs ayında başlatılan imza kampanyasına ilişkin olarak " "Mayıstan eylüle kadar imza toplayanların hepsi tüydü. Mustafa Bey'i tebrik ediyorum. Adaylığını koydu. Seçimi savunanlardan daha iyi Galatasaraylı bence. Diğer arkadaşlar da şapkalarını önlerine koyup düşünsün. Lafla peynir gemisi yürümez. Görev geldiğinde hiçbiri ortada yok." ifadelerini kullandı. Özbek'in bu açıklamaları çok tepki çekti.

        • 24

          FATİH ALTAYLI'DAN "TÜYDÜ" AÇIKLAMASINA TEPKİ

          Aynı zamanda Galatasaray eski 2. Başkanı da olan Gazete Habertürk Yazarı Fatih Altaylı, Bloomberg HT'deki Spor Saati adlı programda Dursun Özbek'in "İmzacılar tüydü" açıklamalarına sert tepki gösterdi. Altaylı şunları söyledi:

          1100 imzacının ne kadarı gelir bilmiyorum çünkü bazılarının Galatasaray'a çok kızgın ve kırgın olduğunu biliyorum. Ama büyük bölümü sandığa gelerek Galatasaray'a ve Dursun Özbek'e tepkisini gösterecektir. Bir yere tüymüşlükleri yok. Bir yere kaçtığımız, tüydüğümüz yok. Biz Dursun Özbek yokken de vardık, o olmadığı zaman da olma ihtimalimiz kuvvetlidir. İmzacılar Galatasaray'ın pür-i pak evlatlarıdır. Galatasaray'ın iyiliğinden başka hiçbir şey istemezler, hakaret etmezler, 'Tüydü' demezler."

        • 25

          CENGİZ'DEN DE "TÜYDÜ" İFADELERİNE TEPKİ GELDİ

          Mustafa Cengiz, 17 Ocak'ta yaptığı açıklamada “Mayıstan eylüle kadar imza toplayanların hepsi tüydü. Mustafa Cengiz’in listesinden sadece 2 kişiyi tanıyorum” diyen Özbek’i eleştiren Cengiz, “İmza toplayan 1100 kişi de Galatasaraylı. Bu insanlara Dursun başkanın söyledikleri kabul edilemez. Kendisine yakıştıramıyorum bu lafları. ‘Kaçtı’ demek çok yakışıksız” ifadelerini kullandı.

        • 26

          SEÇİMİN SEYRİNİ DEĞİŞTİRECEK HAMLE!

          ABDURRAHİM ALBAYRAK VE BURAK ELMAS SÜRPRİZİ!

          18 Ocak'ta Bloomberg HT'de canlı yayına katılarak soruları yanıtlayan Mustafa Cengiz, camiada ağırlığı olan Abdurrahim Albayrak ve genç üyelerin desteğini alan, adı başkanlık için geçen eski yönetici aynı zamanda Faruk Süren'in damadı olan Burak Elmas'ı, Sportif A.Ş.'de yönetim kurulu üyeleri yapacağını açıkladı. Bu hamleler, seçim yolundaki en kritik virajlardan biriydi.

        • 27

          GALATASARAY ADASI AÇIKLAMASI

          İstanbul Levent'teki bir otelde yönetim üyelerini tanıtan Cengiz, "Bakın size açıkça söylüyorum. Titanik'teyiz buz dağı yaklaşıyor, baloya devam etmeyin. Biz borç yönetimini yapacağız, bu müsrif gidişe son vereceğiz. Galatasaray'ın borçlarını yöneteceğimiz gibi finansman kaynaklarını çeşitlendireceğiz. Galatasaray'ı en kısa sürede layık olduğu yere taşıyacağız."

        • 28

          "Bu layık olduğu yer Avrupa'nın tepesi, uzun vadede ise dünyanın zirvesidir. Bu hedefe ulaşmak için atalarımızdan miras kalan Riva ve Florya'yı en iyi şekilde değerlendireceğimiz gibi Galatasaray Adası'nı da satmayacağız, sattırmayacağız." ifadelerini kullandı.

        • 29

          FATİH TERİM VURGUSU

          Mustafa Cengiz, dün Habertürk TV'de Didem Arslan'ın sorularını yanıtladı. Futbol ve basketbol şubelerini işinin ehli insanlara devredeceğini söyleyen Cengiz, "Fatih Terim, sevgili Dursun Özbek'le bir gecede buluştu ve eğrisi doğrusuna denk geldi. Artık bizim de mi söylememiz üzerine oldu bilmiyorum. Bizim de istediğimiz buydu, Fatih Terim'e bırakacağız."

        • 30

          "Abdurrahim Albayrak ve Burak Elmas'la yaklaşık 1 ayı aşkın süredir, seçim kararından önce temasımız vardı sonrasında hızlandırdık." ifadelerini kullandı.

        • 31
        • 32
        • 33
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa