Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - Muş'ta geçen haftaki şiddetli yağış sonucu 690 arı kovanının zarar gördüğü bildirildi.

        Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, şiddetli yağışın özellikle kent merkezi ile Korkut ilçesinde etkili olduğunu anımsattı.

        İl Müdürlüğü olarak hasar tespit çalışması yapıklarını belirten Aydın, "Şiddetli yağışta 690 kovanın tamamen telef olduğunu tespit ettik. Arı kovanlarının yanı sıra çiftçilerin ekili buğday, arpa ve ot tarlaları da zarar görmüş. Raporlar Bakanlığa gönderildi. Tarım sigortası olan arıcıların zararı giderilecek." dedi.

        Ordu'dan Korkut ilçesine gelerek eşi ile arıcılık yapan Şakir Soylu ise arılı 560 kovanının yağıştan etkilendiğini ve zararın yaklaşık 250 bin lira olduğunu ifade etti.

        Kaldığı baraka ve içindeki yatakların da sele kapılarak kaybolduğunu anlatan Soylu, "Tek geçim kaynağım arıcılıktı. Birçok bankaya kredi borcum var. Arılarım sigortalı olmadığı için zararım çok büyük." diye konuştu.

        Erhan Çakır da 35 kovanının şiddetli yağıştan etkilendiğini dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muş İlçeleri
        Tüm Muş Haberleri
         Muş

        Muş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa