Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Muharrem İnce İzmir mitinginde vatandaşlara sesleniyor

        İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen miting öncesi eşi Ülkü İnce ile platforma çıkan Muharrem İnce, ardından "Denizle uyanıp, denizle uyuyan güzel İzmir" sözleriyle meydandakilere seslendi.

        İnce, sahnenin önünde ve arkasında birer milyon kişi olduğunu, arkadaki bölümde yer alan izleyicilere de seslenmek için platformun arkasındaki panonun indirilmesini istedi.

        ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞU

        Panonun indirilememesi üzerine konuşmasına devam edenİnce, izleyicileri önce Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, dün şehit olan Şehit Piyade Onbaşı Çağatay Necati Dinç ve tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti.

        Muharrem İnce, konuşmasına ''Bir milyon burada varsa 1 milyon da arkada var'' şeklinde başladı. İnce, ''Benim cumhurbaşkanlığımda 81 Milyon kazanacak, kaybeden sadece anket şirketleri olacak. Tayyip Erdoğan bile kaybetmeyecek. Çünkü benim cumhurbaşkanlığımda dolar düşecek, faiz düşecek'' dedi.

        ''81 MİLYON MAKBUL İNSAN OLACAK''

        İnce, ''Her iktidarın makbul insanları vardır, her iktidar kendine yakın olanları makbul insan haline getirmiştir. Benim Cumhurbaşkanlığında 81 milyon makbul insan olacak'' şeklinde konuştu.

        Eğitim vurgusu yapan İnce ''Söz veriyorum çocuklarınızı iyi eğiteceğiz, onları üniversiteye gittiklerinde FETÖ benzeri yapıların yurtlarına muhtaç etmeyeceğiz'' dedi.

        ''KAYMAKAMSANIZ, VALİYSENİZ VE AK PARTİ İL BAŞKANI GİBİ ÇALIŞIYORSANIZ ŞANSINIZ YOK''

        İnce, fabrikaların bacasının tüteceğini, bütün okulların nitelikli hale geleceğini, tarımda dışa bağımlılığın, gelir dağılımı adaletsizliğin sona ereceğini kaydederek, "İhalede rekabet, işe alımda liyakat esas olacak, kimsenin başörtüsüne bakmayacağız. Kimsenin sağcı mı, solcu mu olduğuna bakmayacağız. Şu anda kamuda görevli bürokratlara sesleniyorum. Hiçbiriniz korkmayın, eğer liyakatla geldiyseniz, işinizin ehliyseniz göreve devam edeceksiniz ama eğer kaymakam, valiyseniz ve AK Parti il başkanı gibi çalışıyorsanız sizin hiç şansınız yok hiç." diye konuştu.

        ince sözlerini şöyle sürdürdü.

        "Recep Erdoğan ile Muharrem İnce arasındaki fark şu, Recep Erdoğan saraylı, Muharrem İnce milletin evladı. 2002'de iş başına geldiğinde milletvekili lojmanlarını satan ve apartman dairesine yerleşen Recep Tayyip Erdoğan daha sonra Çankaya Köşkü'nü beğenmedi ve kendisine saray yaptırdı."

        "BENİM KARŞIMA TELEVİZYONA ÇIKAMIYOR"

        "Erdoğan artık yorgun bir adam, heyecansız bir adam, insanlara tepeden bakan bir adam, kibirli bir adam." diyen İnce, "Aziz milletim bir yanda yorgun bir adam, öbür yanda taze kan var taze kan... O artık hayalleri olmayan bir adam. 2002'de 'adalet' diyordu, 'kalkınma' diyordu artık diyemiyor, benim karşıma televizyona çıkamıyor. Erdoğan'ın aslına bakarsak çıraklığı fena değildi ama ustalığı rezalet. Mesela bir insan kendisine 'usta' der de nasıl olur da 'çırak' dediğinin karşısına çıkamaz. O zaman o usta değil çakma usta bu, çakma usta. Sen nasıl dünya liderisin, senin cesaretin mi yok, bilgin mi yok, yüreğin mi yok, gel karşıma Erdoğan gel."

        Cumhurbaşkanı olunca yardımları kesmeyeceğini aksine doğum, gebelik, dul maaşı, muhtaç asker ailesi yardımı, şartlı eğitim, öğrenci yardımı, kaymakamlık bursu, yoksullara kira yardımı, engelli bakımı gibi yardımlara temmuz ayında 100'er lira zam yapacağını ifade eden İnce, ekonomiden dış politikaya kadrosunun hazır olduğunu, kadrosunu da yakında açıklayacağını belirtti.

        "BAKANLAR KURULU'NU SADECE CHP'LİLERDEN YAPMAYACAĞIM"

        İnce, muhalefetteki partilerin cumhurbaşkanı adaylarına "cumhurbaşkanı yardımcılığı" için teklif götüreceğini ifade ederek, "Bakanlar Kurulunu sadece CHP'lilerden yapmayacağım, her partiden insanlar alacağım. Orada CHP'li, Ülkücü, İYİ Partili, HDP'li, Saadet Partili olacak, AK Partili de olacak, herkes olacak, Türkiye'yi birleştireceğim. Ekibimle aylardır çalışıyorum, hatta bu çalışmalarım 7 yıllık çalışmadır. Erdoğan kendisine saray hazırlıkları yaparken ben Türkiye'yi iyi yönetme hazırlıkları yapıyordum." ifadesini kullandı.

        Kamu çalışanlarına dair mesaj veren İnce ''Eğitimimiz bütün okullarımız nitelikli olacak. Tarımda dışa bağımlı olmaktan kurtulacağız. İhalede rekabet işe alımda riyakat esas olacak. Kimsenin başörtüsüne, sağcı mı, solcu mu olduğuna bakmayacağız. Kamuda görevli olanlar işinizin ehliyeseniz görevinize devam edeceksiniz. '' şeklinde konuştu.

        ''BAKANLAR KURULUM HAZIR, YAKINDA AÇIKLAYACAĞIM''

        ''Türkiye'yi birleştireceğim'' diyen İnce, ''7 yıldır ekiplerimle çalışıyorum. Erdoğan kendisine saray hazılıkları yaparken ben Türkiye'yi yönetme hazılığı yapıyordum.'' dedi. İnce ''Her şey hazır, zımba gibi bir ekip var, yakında açıklayacağım. Bakanlar Kurulu’nu sadece CHP'den yapmayacağım. Bakanlar Kurulu’nda her partiden insan olacak.'' şeklinde konuştu.

        "TÜRKİYE DOLARA BOĞULACAK"

        Ortadoğu’yu inşa edeceklerini söyleyen Muharrem İnce, “En geç 4 yıl içinde, Londra’ya git bize para ver demeyeceğiz. Ortadoğu’yu inşa edeceğiz. Ortadoğunun bütün kaynaklarını kullanacağız. Ortadoğu’ya bizim iş dünyası gittiği zaman, oraya parklar, okullar, yollar hepsini yaptığımız zaman Türkiye dolara boğulacak. Bu konuda çok kararlıyız. Bizim bunu yapmamız için sizin bize yetki vermeniz lazım" şeklinde konuştu.

        ''ASKERİ OKULLARI YENİDEN AÇACAĞIZ''

        Muharrem İnce ''Başta Kuleli Askeri Lisesi olmak üzere askeri okulları yeniden açacağız. Medya kendine çeki düzen verecek, yandaş bir medya şuan ne yapıyorlar merak ediyorum, ister ver ister verme umrumda değil. 24 Haziran'dan sonra kapının önünden de ayrılmaz bunlar bir de öyle yaparlar. TRT, Tayyip'in borazanı. Ben seçildiğimde benim borazanım olsun istemiyorum. Erdoğan Türkiye'nin en büyük medya patronu.'' ifadelerini kullandı.

        ''İNTERNET YOK MU''

        Meydandaki vatandaşların ''İnternet yok demesi'' üzerine Muharrem İnce ''Hiç moralinizi bozmayın. Eski bir siyasetçi bana dedi ki 'Meydanlar dolu ise işler iyi demektir, balkonlar dolu ise daha iyi demektir, çatılar dolu ise kazandın' dedi'' şeklinde konuştu.

        REKLAM

        "ALEVİLERE HAKSIZLIK YAPTIK"

        Muharrem İnce Aleviler'e haksızlık yapıldığını ileri sürerek, "Biz Sünniler, Aleviler'e haksızlık yaptık, haksızlık yapıyoruz. Aleviler vergi veriyor mu? Veriyor. Askere gidiyor mu, şehit oluyor mu? Diyanet İşleri Başkanlığı imamların maaşını veriyor. Sünnilere bizlere hizmet ediyor ama Alevilere hizmet etmiyor. Cemevlerinin durumunu ibadethane olarak düzenleyeceğiz söz. Kararlı adımlar atacağız. Dokunulmazlık konusu gündeme geldiğinde kendi partimle bile ters düştüm. İlkeli bir siyaset yapacağız. AB ile hızlı bir kampanya başlatacağım. Emin olun dünyadaki 200 devletin 50'si büyük devlettir. 50 devletin hemen hemen hepsinin büyük elçileri benimle görüşmek istedi. Onlara da anlattım" dedi. İnce konuşurken vatandaşlar alanda internetin çekmediğine yönelik şikayette bulunanca "Paraları çalıyorsun, sandıktan oyları çalıyorsun, sınavda soruları çalıyorsun, özel televizyonlara beni yayınlatmıyorsun interneti çalıştırmıyorsun Allah belanızı versin ne diyeyim size" dedi.

        "Meydanlarda benim 30 sene önce yazdığımı şiiri konuşuyor ekonomiyi konuşamıyor" diyen Muharrem İnce, şöyle devam etti:

        "Mesela Erdoğan çık şu piyasaya çoban salata konuşsana çoban salata. Soğan, doları geçti. Soğan kuru dolar kurunu geçti. Kuru soğan 7 TL, domates 6 TL, hıyar 4 lira tüketici alamıyor, üreticiden gitmiyor. Hani dolar lobisi, faiz lobisi vardı ya şimdi de soğan lobisi var.

        "MEMLEKETİN DÜŞTÜĞÜ DURUMA BAKIN"

        Memleketin düştüğü durma bakın. Diyorlar ki, 'Erdoğan şu kadar miting yaptı sen bu enerjiyi nereden buluyorsun'. Enerji burada Deniz Acar isimli öğrenci, okullarında İstiklal Marşı okuma yarışması düzenlenmiş, üç gram altın kazanmış, 'bir gram altını Muharrem Amca sana gönderiyorum' dedi. Enerjim bu vitamin bu. Bu çocuğa karşı sorumluluğum var benim. Yeni dönemde benden neler duyacaksınız. Kalite ve girişim sözlerini duyacaksınız. Yol yaptı, yol çöküyor. Kalite yok. Hastane yaptı, hemşire yok" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa