Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muğla’nın Fethiye ilçesinde, trafik kazası sonrası tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 73 yaşındaki H.K ‘nın, organları ailesi tarafından bağışlandı.

        Geçen 8 Kasım’da trafik kazasında başından yaralanan H. K tedavi gördüğü Fethiye'deki Özel Letoon Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşti.

        Fethiye Devlet Hastanesindeki organ bağış ekibinin görüştüğü H.K’nin ailesi, organ bağışına onay verdi. Bunun üzerine Malatya'dan Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Fatih Özdemir liderliğindeki ekip Fethiye’ye geldi. Yaklaşık 1 saat süren operasyonun ardından H.K’nin alınan karaciğeri Malatya İnönü Üniversitesi Hastanesinde götürüldü. Özdemir, yapılan bağıştan ötürü donör yakınlarına teşekkür etti. Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Umur Dere ise ailenin almış olduğu kararla güzel bir örnek olduklarını söyle. Yaşamları, bağışlanacak bir organa bağlı olan binlerce hasta olduğunu vurgulayan Dere, “Zaman, onların aleyhine işliyor. İhtiyaçları olan tek şey duyarlı insanların organ bağışı yapması. Organ bağışı konusundaki hassasiyetlerinden dolayı H.K'nın yakınlarına teşekkür ediyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.” dedi.

        Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Fatih Özdemir “Öncelikli olarak Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesi tüm çalışanları, hasta (donör) yakınlarına bizlere yardımcı oldukları için çok teşekkür ediyoruz. Çok büyük bir iyiliğe imza attınız.”diyerek teşekkürlerini bir kez daha dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa