Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan 45 kişi, düzenlenen törende diplomalarını aldı. Törende Yunan Hipokrat Derneği üyeleri tarafından antik çağ elbiseleri ile orijinal Hipokrat yemini canlandırıldı.

        Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 2017-2018 öğretim yılını tamamlayan 2. dönem mezunları diploma sevinci yaşadı. Hekimlik andını içerek mesleğe adım atan 45 genç doktor, Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu'nda düzenlenen törende mutluluklarını, kendilerini yetiştiren akademisyenler ve aileleri ile paylaştı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene Muğla Valisi Esengül Civelek, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, Rektör Mansur Harmandar, öğretim görevlileri, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

        Diploma töreninde konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan, "Hedefimiz, insana verdiğimiz değeri merkeze alarak, bireyin ve toplumun sağlığını koruyan, hastasına iyi bakan, memleketini iyi tanıyan ve insan sevgisi ile dolu bilgili hekimler yetiştirmektedir" dedi.

        Konuşmaların ardından Vali Civelek, dönem birincisi Saadet Bülüç'e hediyeler takdim etti. Bülüç'ün mezuniyet kütüğüne plaka çakmasının ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tıp Fakültesi öğrencileri ile Yunan Hipokrat Derneği üyeleri tarafından antik çağ elbiseleri ile canlandırılan Hipokrat yemini alkış aldı. Tören öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa