Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA ile Antalya sınırındaki selde hasar gören ve iki şehrin büyükşehir belediyeleri tarafından ortaklaşa yeniden yaptırılan Karaçay Köprüsü, törenle hizmete açıldı. Köprünün açılışında birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

        Muğla ve Antalya sınırında, 4 yıl önce meydana gelen sel felaketinde, Eşen Çayı üzerindeki Karaçay Köprüsü hasar görerek, kullanılamaz hale geldi. Köprünün yeniden yapımı, Seydikemer ve Kaş belediye meclislerinde gündeme geldi. Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi'nce oy birliğiyle karar alınarak, yapıma onay verildi. Talep sonrası Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Seydikemer Belediye Başkanlığı ve Kaş Belediye Başkanlığı arasında protokol imzalandı. 102 metre uzunluğunda ve 12 metre genişliğindeki köprü için Muğla'nın Seydikemer Belediyesi'nce proje hazırlanıp, ihalesi yapıldı.

        Köprü, 2 milyon 522 bin 264 TL harcanarak, yeniden yapıldı. Bu paranın yarısı Muğla Büyükşehir Belediyesi kalanı ise Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ödendi. Yenilenen köprü, bugün düzenlenen törenle açıldı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün'ün ev sahipliğindeki törene Muğla Valisi Esengül Civelek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Menderes Türel, Seydikemer Belediye Başkanı AK Parti'li Yakup Otgöz, Kaş Belediye Başkanı AK Parti'li Halil Kocaer, Palamut Mahallesi Muhtarı Şaban Ardıç ve Korubükü Mahalle Muhtarı Hakkı Kılınç, Seydikemer Muhtarlar Derneği üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

        Korubükü Mahalle Muhtarı Kılınç, törendeki konuşmasında, köprünün yapımı için Muğla ve Antalya büyükşehir belediye başkanlarına teşekkür etti. Kılınç, köprünün sadece şehirleri, ilçeleri, mahalleleri değil; gönülleri de birbirine bağladığını söyledi.

        Muğla Valisi Esengül Civelek ise konuşmasında, yeniden yaptırılan köprünün takdire şayan yatırım olduğuna dikkat çekip, "Yol medeniyettir. Köprünün Türkiye ekonomisi ve turizmin gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

        'VATANDAŞLARIMIZI GÖNÜL KÖPRÜSÜYLE BİRBİRİNE BAĞLADIK'

        Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün de "Belediyeler olarak yaşadığımız şehirler için birçok alanda vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Muğla´mızı komşu ilimiz Antalya'ya vatandaşlarımızı da bu hizmetle birbirine bağlayan hizmet ve gönül köprüsünü tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu köprü, Türkiye'de ihtiyaç duyduğumuz, bir araya gelerek, birlikte üretme potansiyelinin hayata geçmesini gösteriyor. Türkiye'nin bu birlikteliğe, iş birliğine ihtiyacı var. Hizmette kesinlikle ayrım yapmadan bütün kurumların aynı eşitlik ilkesi içinde hareket etmesi gerekiyor" diye konuştu. 

        'SEÇİM ORTAMINDA SİYASET DEĞİL HİZMETLER KONUŞMALI'

        Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel ise şunları söyledi:

        "Bu köprüleri yapıyorsak tek maksadımız vatandaş ile gönül köprüleri kurmaktır. Bugün burada sıradan bir köprü açılışı töreninde değiliz. Çünkü Eşen Çayı'nın iki tarafındaki Muğla ve Antalya, Seydikemer ve Kaş sadece komşuluk ilişkisi değil; aynı zamanda gönül köprüleri de oluşturmak suretiyle güçlü bir dostluk bağı da kurmuş çok güzel ilçelerimiz. Bu köprüler gönül köprüsüne dönüştürmek suretiyle çok daha sıkı bir hale getiriliyor. Bir yakada Muğla, diğer yakada Antalya. Bu köprü aslında, birlik ve beraberliğin bir göstergesidir. Biz farklı iki siyasi partiye mensup belediye başkanlarıyız. Türkiye'de şu seçim ortamında siyaset yarışmasın; projeler, taahhütler, demokrasi, hukuk yarışsın. Siyaset değil; projeler yarışır, birlik ve beraberlik ortaya konulursa böyle güzel eserler ortaya çıkıyor." 

        KÖPRÜ ORTASINDA İKİ BAŞKAN KUÇAKLAŞTI

        Konuşmaların ardından Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, köprünün iki yakasından gelip, ortada buluşarak, kucaklaştı. Ardından balonlarla süslenen köprünün açılışını patlatılan konfetiler eşliğinde yapıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa