Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla'nın Datça ilçesinde sit alanındaki otel inşaatı mahkeme kararının ardından belediye ekiplerince yıkıldı.

        Edinilen bilgiye göre, Datça Belediyesince 2 kez mühürlenip 26 bin lira ceza uygulanmasına karşın inşaasına devam edildiği öne sürülen otelin, Datça Belediye Meclisinin kararıyla yıkılması ve yıkım masraflarının inşaat sahiplerinden tahsil edilmesi kararlaştırıldı.

        Muğla 1'inci İdare Mahkemesi ise telafisi güç ve imkansız zararları önlemek amacıyla yürütmenin durdurulmasına karar vererek, belediyeden yapılan işlemlerin belge ve fotoğraflarını istedi.

        Belediye ekiplerinden istenen evrakın bir ay içerisinde teslim edilmesinin ardından mahkeme, yürütmeyi durdurma kararını kaldırarak yazıyı belediyeye tebliğ etti.

        Karar üzerine belediye ekipleri jandarma nezaretinde kaçak yapıyı yıktı.

        Kaçak yapıyla ilgili Datça Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirten Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Muğla 1. İdare Mahkemesinin ileride telafisi güç ve imkansız zararları önlemek amacıyla yürütmenin durdurulması ve yapılan işlemlerin belge ve fotoğraflarının bir ay içerisinde kendilerine gönderilmesine karar verdiğini hatırlattı.

        Mahkemenin kararı üzerine yıkım çalışmasının durdurulduğuna dikkati çeken Uçar, evrakların teslim edilmesinin ardından yürütmeyi durdurma kararının kaldırıldığını ifade etti.

        Uçar, kararın ardından yıkım işleminin gerçekleştirildiğini belirterek, ilçede çarpık yapılaşmaya izin vermeyeceklerini dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa