Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla'nın Seydikemer ilçesinde çıkan yangında yaklaşık 20 hektar makilik ve ormanlık alan zarar gördü.

        Kayadibi Mahallesi Maşatlar mevkisinde çıkan anız yangını, kuvvetli rüzgar nedeniyle ormanlık alana sıçradı. Yangına bir helikopter ile çok sayıda itfaiye ve arazöz ile yaklaşık 150 yangın söndürme işçisiyle müdahale edildi.

        Bölgede yaşayanların da destek verdiği söndürme çalışmaları sonucu kontrol altına alınan yangında yaklaşık 20 hektar makilik ve ormanlık alanın zarar gördüğü öğrenildi.

        Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu ve Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik de bölgeye gelerek yangın hakkında bilgi aldı.

        Gökçekuyu, gazetecilere yaptığı açıklamada, anız yangını şeklinde gelen ihbarın rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradığını söyledi.

        Seydikemer ve Fethiye'deki tüm ekiplerin müdahale için bölgeye geldiğini anlatan Haktan Gökçekuyu, "Yangın kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. Yanan alanın tespiti ve çıkış nedeniyle ilgili sabah saatlerinde gerekli çalışmalar yapılacak." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa