Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım “Milli Takım nasıl olmalı?” - Futbol Haberleri

        Sıklıkla soruyorsunuz; “Milli Takım nasıl olmalı?” diye. Aslında hepiniz, hepimizin istediği belli: ‘Bizim’ diyebileceğimiz, özümseyebileceğimiz, kızsak ya da üzülsek dahi kendimize ait hissedebileceğimiz bir Milli Takım...

        Bu Milli Takım için herkesin ittifakla onaylayacağı bir teknik direktörümüz olmayacağını biliyoruz. Kim gelirse gelsin en az yüzde 25 muhalefet şerhi konacaktır. Ama hepimiz, hepiniz artık ve sadece futbol konuşmak istiyoruz. Futbol dışı saçmalıklarla; siyasete göbeğinden bağlı futbolcularla, siyasi gücünü saha içi çete reisliğine devşiren oyuncularla, ‘Kurtlar Vadisi jargonu’ dışında üretim yapamayan çakma külhanbeyi ‘adam’larla uğraşmak, gündem yorgunu olmak istemiyoruz.

        REKLAM

        Biz, Türkiye Cumhuriyeti futbolseverleri, bizi temsil edebilecek, sahada elinden geleni yapabilecek, kaybettiklerinde ‘gerçekten uğraştılar’ dedirten; kazandıklarında da ‘prim pazarlığı’ yapmayan düzgün oyunculardan oluşan bir takım istiyoruz. Uçsa da kaçsa da dünyanın en büyük takımlarından birine transfer olsa da santrforu ve sol ön oyuncusunu kesemeyeceğini bilip sağ açığa razı olmak durumunda kalan Cenk Tosun gibi, Enes Ünal gibi, Cengiz Ünder gibi isimlerle donatılmış kendi içinde forma adaleti olan basit ve sempatik bir takım özlemindeyiz. Büyük büyük laflar etmeyen; büyük titrlere ihtiyaç duymayan, yaptığı işin atla deve bir iş olmadığının farkında olan normal bir teknik direktörün yönettiği normal ve işini iyi yapmaya çalışan isimlerden oluşan milli takımın başımızın üstünde yeri olacaktır. Kazansalar da kaybetseler de. Artık milleti ile sosyal kontratını kaybetmiş isimlerden kurtulma zamanı.

        CUMHURBAŞKANI ‘RUH YOK’ DİYE KİMİ KASTETTİ?

        Sayın Cumhurbaşkanımız’ın, Ampute Milli Takımımız’ın büyük başarısını tebrik ederken kaptan Osman’a telefonda şu sözleri ettiğini herkes duydu: “Seni A Milli Takım’a almak lazım. A Milli Takım’dakilerde ruh yok..” Kimse bu lafın üstünde fazla durmadı. Herhalde Cumhurbaşkanı, Yusuf Yazıcı’dan; Cengiz Ünder’den, Çağlar Söyüncü’den; Kaan Ayhan’dan bahsetmedi. Açık ve net bir dille “Size verdiğim desteklere yazıklar olsun” dedi. Ben kendisini çok iyi anladım. Kimleri işaret ettiğini çözdüm. Bakalım Yıldırım Demirören çözebilecek mi?

        GÜNEŞ RAPORUNU KİM DEĞİŞTİRDİ?

        Araya milli hafta girdi diye kimse kaynatmaya çalışmasın. Rıdvan Dilmen açık bir dille ‘kanıtlarım var’ diyerek TFF’yi suçladı ve Şenol Güneş’in 1 maç ceza ile yırtması için hakem raporlarının değiştirildiğini söyledi. “O...Ç...” dediğini kör balıkçıların bile gördüğü Güneş için “Allah belanızı versin” şeklinde yumuşatılan bu raporu kim nasıl, kimin talimatı ile değiştirdi? Bu konu kaynamasın, bu konu hakkında bir açıklama gelinceye kadar yazıp sormaya devam edeceğim. Bu iddianın her detayı ortaya çıkarılmalı; doğru mu, değil mi? Doğru ise bu işin sorumlusu kim, değilse bu iddia neden ortaya atıldı? Eğer yanlış ise Rıdvan Hoca’yı kim yanılttı? Bu soruların yanıtları açık bir dille verilmelidir.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa