Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 'Meslek yeterlilik belge ücreti İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak' - İş-Yaşam Haberleri

        Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Yeni Ekonomik Program kapsamında sanayinin ihtiyaç duyduğu yüksek nitelikli ara eleman ihtiyacı için bir dizi tedbiri hayata geçirdiklerini belirtti. Bakan Selçuk, “İş dünyasının uzun süredir talep ettiği 36 yeni tehlikeli meslekte Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu getiren Bakanlık Tebliği 11.11.2018 tarihli ve 30592 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayımlanan son tebliğ ile belge zorunluluğu getirilen meslek sayısı da 117’ye çıkmış oldu“ açıklamasını yaptı.

        REKLAM

        Bakan Selçuk, son tebliğ ile İnşaat İşçisi, Tornacı, Elektrik Pano Montajcısı, Otomotiv Gövde Onarımcısı, Boyama Operatörü, İplik Operatörü, Liman Kuru Yük Operasyon Elemanı ve Frezeci gibi mesleklere de Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildiğini belirtti.

        1 YIL SONRA ZORUNLULUK BAŞLAYACAK

        Tebliğin yayım tarihinden bir yıl sonra bu mesleklerde zorunluluğun başlayacağını belirten Bakan Selçuk, “2019 yılı sonuna kadar tebliğlerde yer alan mesleklerde belge almak isteyen çalışanların sınav ve belge ücretleri İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak. Böylece bu zorunluluğun iş dünyasına ilave bir külfet yaratmasının da önüne geçmiş bulunuyoruz” dedi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa