Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin'de, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur'an kursları, 'Camide Çocuk Sesi, Vatanımın Neşesi' sloganıyla başlıyor.

        Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (DiyanetSen) Mersin Şubesi'nden yapılan açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen yaz Kur'an kurslarının, 25 Haziran tarihinde başlayacağı kaydedildi. 17 Ağustos'a kadar sürecek olan kurslarda, hafta 5 gün günde 3 saat eğitim verileceği belirtildi.

        Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan DiyanetSen Mersin Şubesi Başkanı Ahmet Görgülü, "Çocuklarımızın, dine, din görevlilerine, camilere ve Kur’an kurslarına, bakışlarını etkileyen ilk mekanlar yaz kurslarıdır. Yapılan araştırmalarda, vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu, hayat boyu ihtiyaç duydukları temel dini bilgileri ve Kur’anı Kerim okumayı ilk defa yaz kurslarında öğrendiklerini belirtmişlerdir. Yaz Kur’an kurslarının çocuklarımızın gelişim çağında düzenlenmesi sebebiyle, çocuklarımızın karakter gelişimlerine ve dini yaşantıyı görerek öğrenmelerine doğrudan katkı sağlamaktadır" dedi.

        Her yaş grubundan öğrencilerin yaz Kur'an kurslarında eğitimöğretim görebileceğini kaydeden Görgülü, "Kurslara katılacak öğrencilere özel olarak hazırlanan kitaplar ücretsiz verilecek. Öğrenciler Kur'an eğitiminin yanı sıra, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde sportif etkinlikler de bulunabilecek. Ayrıca öğrencilere yönelik gezi, piknik gibi sosyal, kültürel etkinlikler düzenlenecek" ifadelerini kullandı.

        Görgülü, "Bu yaz, 'Camide Çocuk Sesi, Vatanımın Neşesi' sloganıyla camilerimiz göz aydınlığı çocuklarımızla şenlenecek. Onları camilerimize Kur’an kurslarımıza davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa