Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin’in Erdemli ilçe merkezinden 50 kilometre yüksekteki Toroslara bugün ikinci kez yağan sağanak yağmur ikinci kez sele dönüşerek sahile ulaştı. Meraklı vatandaşlar cep telefonlarıyla seli görüntülemek için adeta birbirleriyle yarıştı, selle selfie çekenler dikkat çekerken, selle gelen kütükleri kapmaya çalışan bir kişi de zor anlar yaşadı.

        Edinilen bilgiye göre; Erdemli ilçe merkezine yaklaşık 50 kilometre mesafedeki yaylalarda şiddetli sağanak yağış bugün de etkili oldu. Yağmur suları sel sularına dönüşerek ilçe merkezinden geçen Alata Deresi’ne ulaştı. Durumu fark eden vatandaşlar cep telefonlarıyla seli görüntüleme yarışına girdi.

        Mersin Büyükşehir Belediyesi, Erdemli Belediyesi ile Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ilçe merkezindeki 3 köprü ile 2 yaya köprüsünde önlem aldı. Vatandaşlar güvensiz bölgelerden uzaklaştırıldı. Alınan tedbirler sayesinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

        Kütük kapmak isterken zor anlar yaşadı

        Öte yandan selin Akdeniz'e getirdiği kütükleri toplamak isteyen bazı vatandaşlar ise zor anlar yaşadı. Kütük kapma yarışına giren vatandaşlar dalgalarla da mücadele etti. Dalgaya kapılan bir vatandaş kütük almak için verdiği mücadele objektiflere de yansıdı.

        Alınan tedbirlerle ilgili bilgi veren Erdemli Belediye Başkan Yardımcısı Rüştü Çınar, "Toros, Sorgun, Cacık ve Ereğli bölgesinden gelen sağanak yağış, kısa sürede olsa ani olarak dere yatağındaki kütükler ve çalılar tehlike arz etti. Erdemli Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi köprü geçişlerinde gerekli tedbirleri aldı. Çalılar ve kütükler denize ulaştı ve suyun yönünün değişmesini önlememiz dolayısıyla herhangi bir can, mal kaybı ve maddi büyük bir zarar yaşanmadan bu afeti kazasız belasız atlattık" diye konuştu.

        Bazı muhtarlar da dere çevresinde vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa