Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Aktif içicilerin yanında pasif içiciler de sigaranın neden olduğu birçok sağlık sorunu yaşamaktadır" dedi.

        Başkan Kocamaz, "Dünya Sigarasız Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajında, sigaranın uzun süreli kullanımında fiziksel, sosyal ve ekonomik yönden olumsuz sonuçlara yol açan ciddi bir bağımlılık olduğunu vurgulayarak, "Zararlı alışkanlıkların kullanımının hızla arttığı ve kullanımındaki yaş ortalamasının iyice düştüğü günümüzde, sigara tüketimi her şeye rağmen hızla artarak bütün insanlığı etkisi altına almaya devam etmektedir. Sigara içen ve içmeyen olarak aynı ortamda bulunan herkes, sigaranın sağlığa olan kötü etkisine maruz kalmaktadır. Aktif içicilerin yanında pasif içiciler de sigaranın neden olduğu birçok sağlık sorunu yaşamaktadır. Bütün bu sorunlarla baş edebilmek ve sigaranın zararlı olduğunu anlatabilmek adına Dünya Sağlık Örgütü tarafından kutlanan Dünya Sigarasız Günü, ülkemizde de farkındalık oluşturmak ve sigaranın zararlarını bir kez daha hatırlatmak adına her yıl kutlanmaktadır. Günümüzde dünyada ve Türkiye’de milyonlarca insanın sağlığını tehdit eden sigaradan uzak durarak sağlıklı, mutlu ve gelecekten umutlu bir yaşam diliyor, tüm halkımızın Dünya Sigarasız Günü’nü kutluyorum" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa