Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin Mut Belediyesi zabıtası ve Mut İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince fırınlar denetlendi.

        Ramazan ayı dolayısıyla belediye zabıta ekipleri ve görevli Mut İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçedeki ekmek fırınları denetlendi.

        Denetimde zabıta memurları ekmeklerin gramajını kontrol ederken, gıda mühendisi de fırın imalathanelerinde, üretim koşulları ve hijyen denetiminde bulundu.

        Belediye Zabıta Müdürü Önder Işık yaptığı açıklamada, “Mut İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda kontrolleri ve Mut Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ekmek üretimi yapan ve satan fırınlar denetledi. Denetimde işletme çalışanlarına üretim Hijyeni, genel ve özel Hijyen kuralları, Ekmek ve ekmek çeşitleri uygulama tebliğinin uygulanması gibi konularda bilgiler verilmiş eksiklikler ve aksaklıkların giderilmesi için yasal süre tanınmıştır. hijyen kurallarına uymayan işletmelere idari yaptırım uygulandı. Ayrıca gramaj kontrollerine önem verilmş, bu hususta Mut halkının gönlünün rahat olmasının gerektiği bu denetimlerde de görülmüştür. Denetimlerimiz titizlikle devam edecek olup, en iyi denetçilerin siz tüketiciler olduğunun unutulmaması gerekir” dedi.

        Işık, denetimlerin ramazan ayı süresince devam edeceğini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa