Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Adil Aktay, milletvekili aday listelerine tepki olarak Mersin il ve ilçe örgütlerinin 'istifa ettiği' yolunda çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

        Aktay, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, CHP'nin milletvekili adaylarını takdir yetkisi ve sorumluluğunun genel merkezde olduğunu vurgulayarak, "Bu yetki, parti hukukuna uygun olarak alınmış ve usulüne uygun biçimde kullanılmıştır. Elbette, bu takdiri etkilemeye çalışmak ve eleştirmek, büyük CHP ailesi içinde yer alan herkesin hakkıdır, görevidir. Mersin il örgütü de bu bilinçle davranmış ve seçimi kazanmak adına, yerel düzeyde gözetilmesi gereken hassasiyet ve öncelikler konusunda uyarıcı, yol gösterici olmaya gayret etmiştir. Doğru bildiklerini açıkça söylemekten imtina etmemiştir. Kendi partilerinde, eşit bireylerin, fikirlerini açıkça ortaya koyup, medenice tartışıp uzlaşması gibi bir kültüre sahip olmayanların bu durumu anlamakta zorlanacakları tabiidir. Ancak biz Cumhuriyet Halk Partisi'yiz, bu ülkenin en ileri demokrasi kültürüne sahip siyasi partisiyiz" dedi.

        Mersin il örgütü olarak, eleştiri ve uyarı görev ve sorumluluklarının, milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edildiği 21 Mayıs saat 17.00 itibariyle sona erdiğini kaydeden Aktay, "Artık Mersin ya da Türkiye'nin herhangi bir kentindeki milletvekili adaylarımızla ilgili herhangi bir tartışma açılmasını asla doğru, anlamlı ve değerli bulmuyoruz. Cumhurbaşkanı adayımızla, milletvekili adaylarımızla, üyelerimizle, milyonlarca eski ve yeni seçmenimizle 24 Haziran zaferine odaklanmış durumdayız. Bu süreçte, 25 Haziran sabahı özgür ve huzurlu bir Türkiye'ye uyanma hedefinden daha önemli, daha değerli hiçbir şey yoktur, olamaz" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa