Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ramazan ayının üçüncü gününde Toroslar ilçesinde yaşayan vatandaşlarla iftarda buluştu.

        Toroslar Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleşen iftar buluşmasında konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Ramazan gönüllerin coştuğu, birlik ve beraberliğin doruğa tırmandığı, duaların, ibadetlerin kabul olduğu, dinimizce en özel aydır. Gündüzleri tutulan oruçla, akşamları da teravih namazları ile insanlarımız bir araya geliyor ve yardımlaşıyor. Zenginle fakir aynı noktada buluşuyor" dedi.

        Mersinli vatandaşları, düzenlenen etkinliklerle bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyleyen Kocamaz, "Bu kentin kıymetini hep birlikte bilmek mecburiyetindeyiz. Kentimize hep birlikte sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Ülkemizin çok zor bir dönemden geçtiği bu günlerde İslam alemi üzerine oynanan oyunların adeta tırmandırıldığı bir dönemde, bir günde 60'tan fazla insanın katliama maruz kaldığı Kudüs’ün bu hazin olayları yaşadığı bir dönemde bizim birbirimizi, şehrimizi, ülkemizi sahiplenmeye her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız var. Bu Ramazanların, bu teravihlerin kıymetini bilelim. Bunların sayesinde birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirelim ve geleceğe emin adımlarla yürüyelim" ifadelerini kullandı.

        Konuşmaların ardından okunan ezanla vatandaşlar orucunu açtı. İftar yemeği sonrası 5. Ramazan Etkinlikleri Programı kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen konserde Türk Halk Müziği'nin güçlü seslerinden Turgay Başyayla sahne aldı. Atatürk Parkı’na kurulan konser alanını dolduran coşkulu kalabalık için türkülerini seslendiren Başyayla, söylediği ilahiler ile de vatandaşları mest etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa