Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin Hızır Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nden mezun olan hemşire, ebe ve sağlık bakım teknisyeni adayı 77 öğrenci, törenle diplomalarını alarak meslek hayatına ilk adımlarını attılar.

        Okul Müdürü Halim Temur, törende yaptığı konuşmada, 40 hemşire, 16 ebe ve 21 sağlık teknisyeninden oluşan 77 öğrenciyi mezun ederek sağlık ordusuna taze kan kazandırmalarının ve okullarının ikinci dönem mezunlarını vermenin sevincini ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Öğrencilerinin hayatlarının en önemli anını yaşadığını belirten Temur, "Sağlık ordumuzun hayata hazırlanmalarında, nitelikli bir meslek sahibi olmaları için eğitim ve öğretimlerinde emeği geçen, onları Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda birer Türk genci olarak yetiştiren tüm fedakar arkadaşlarıma, öğrencilerimizin pratiklerini geliştirmelerinde uygulama alan sorumlusu doktor ve hemşirelerine teşekkür ediyorum" dedi.

        Okul Kurucu Müdürü Filiz Aslan ise mezun olan öğrencilerin sağlık alanında hastalara şifa dağıtacağını belirterek, "En büyük onur onları yetiştiren, büyük emekleri olan öğretmenlerimizindir. Mezun olan tüm genç arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

        Yapılan konuşmaların ardından okul birincisi hemşirelik bölümü öğrencisi Canan Menteş, okul kütüğüne ismini çaktı ve günün önemi doğrultusunda konuşma yaptı. Bayrak ve flama teslim töreni sonrası mezun olan öğrenciler, büyük bir coşkuyla keplerini havaya fırlattı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa