Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin Büyükşehir Belediyesi evde bakım birimi tarafından Yusuf Bayık İlkokulu öğrenci ve velilerine, evde yatağa bağlı olarak yaşayan yaşlılarla iletişim ve fizik tedavi konusunda eğitim verildi.

        Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığında görevli psikiyatrist ve fizyoterapistler tarafından verilen eğitime yoğun bir katılımın olması dikkat çekerken, eğitim sırasında katılımcılardan konuyla ilgili sorular da alındı. Eğitim kapsamında evde bulunan yaşlı vatandaşlarla olması gereken iletişim yöntemi, sergilenmesi gereken davranışlar konusunda bilgilendirmelerde bulunan psikiyatristler, evde yaşlılarla sohbet etmenin, evdeki yaşlıya kendisinin aile içinde önemli olduğunu hissettirilmesi, vakit buldukça aranarak ondan haberdar olunması ve ona yeni bir şeylerin öğretilmesinin gerekliliğine değindi.

        Evde bulunan yaşlılara karşı uygulanması gereken fiziki davranışlarla ilgili sözlü uygulamalı olarak katılımcıları bilgilendiren fizyoterapistler ise yaşlının yataktan kaldırılması ve geri yatağa yatırılması hasta olan ve olmayan yaşlının ev ortamındaki hareket gereksinimlerini katılımcılarla paylaştı.

        Eğitim sonunda katılımcılara Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin evde bakım hizmetini konu alan broşürlerinden dağıtıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa