Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Gezende Köyünde bu yıl 11.'si gerçekleştirilen Erik Festivali, renkli görüntülere sahne oldu.

        Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, festivalin bolluğa ve berekete vesile olmasını dileyerek, "Bu festival sadece Gezende’nin değil Gülnar’ın ve tüm bölgemizin festivali haline dönüştü. Dolayısıyla emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 30 Mart öncesi buralara gelmiştik, 30 Mart sonrasında da geldik. Ne söz verdiysek sözümüzün arkasındayız. Bugün burada gördüğünüz hizmetler, Gülnar Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyemizin ortaklaşa çabası sonucu ortaya çıktı. Ben bu festivalin inşallah birliğimize, dirliğimize, bütünlüğümüze, barışa, sevgiye ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum" dedi.

        Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel ise Gezende'nin tek ilacının erik olduğunu vurgulayarak, "Erikler yetişmiş verim vermeye başlamış. Eriklerimiz önceden suyu olmadığı için kuruyordu. Şimdi ise suyumuz gelerek eriklerimiz en güzel şekilde yetişiyor. Bunun için Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a ne kadar teşekkür etsek azdır" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından erik güzeli ve en iyi erik yetiştiriciliği yarışmalarında derece girenlere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

        Festivale Başkan Kocamaz'ın yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa