Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Bizim mücadelemiz büyük. Osmanlı'nın torunlarıyız. Biz büyük bir imparatorluğun evlatlarıyız. Bizi diğer ülkelerle karıştırmasınlar. O daha dün kurulan ülkelerle karıştırmasınlar. Biz farklıyız. Biz inandığımız her şeyi yaparız ve yapabilecek güçteyiz." dedi.

        Elvan, partisinin Gülnar İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Burada otobüs üzerinden vatandaşlara seslenen Elvan, hizmet için yola çıktıklarını anlattı.

        Son 16 yılda 80 yılda yapılandan daha fazlasını yaptıklarını ifade eden Elvan, "Dünyanın 10 büyük mega projesinden 6'sını Türkiye'de gerçekleştiriyoruz. Bunları gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Dünyanın en hızlı ve yüksek büyüyen ülkelerin başında geliyoruz." diye konuştu.

        Türkiye'yi büyütmeye devam edeceklerini bildiren Elvan, şöyle konuştu:

        "Ülkenin 1 milimetrekaresini bile hiçbir bölücüye, teröriste teslim etmedik, etmeyeceğiz. Bizim mücadelemiz büyük. Osmanlı'nın torunlarıyız. Biz büyük bir imparatorluğun evlatlarıyız. Bizi diğer ülkelerle karıştırmasınlar. O daha dün kurulan ülkelerle karıştırmasınlar. Biz farklıyız. Biz inandığımız her şeyi yaparız ve yapabilecek güçteyiz. Bunu sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. 15 Temmuz darbe girişimiyle bu ülkeyi bölmeye, parçalamaya, çalıştılar. Bu ülkeyi kan gölüne dönüştürmeye çalıştılar. Kimlerin yaptığınız biliyorsunuz. O terör örgütünün arkasında kimlerin olduğunu biliyorsunuz. O terör örgütleri mensuplarının kimler tarafından korunduğunu da biliyorsunuz. Her gün televizyonlarda bunları izliyorsunuz. Ama 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ayağa kalktı ve dedi ki 'Ben kefenimle bu ülke, millet, demokrasi için mücadeleye etmeye hazırım ve bu mücadeleyi yapacağım.' dedi. Sizler de ayağa kalktınız ve sokakları, caddeleri doldurdunuz. Allah'a çok şükür cumhurbaşkanımız size güvendi, siz cumhurbaşkanımıza güvendiniz ve o darbecileri bertaraf ettik. İlk defa darbeciler başarı sağlayamadılar."

        Elvan, darbe girişiminden sonra Yenikapı ruhuyla Cumhur İttifakı'nı oluşturduklarını vurguladı.

        "Cumhur İttifakı" demenin vatanını, milletini, devletini, ay yıldızlı al bayrağını sevenlerin bir arada olduğu bir ittifak demek olduğunu belirten Elvan, Türkiye ve millet için mücadeleye devam ettiklerini bildirdi.

        Bakan Elvan, Türkiye'nin her yönüyle güçlü olduğunu dile getirerek, "Bu seçim sıradan bir seçim değil. Bu mesele siyasi bir mesele de değil. Bu mesele Türkiye meselesi, ay yıldızlı al bayrak meselesi. İlelebet, sonsuza dek ezanımız susmayacak, al bayrağımız da inmeyecek." dedi.

        - Gülnar yatırımları

        Elvan, Gülnar- Silifke yolunun 24 kilometresini tamamladıklarını, geri kalan 21 kilometre için de mevcut proje tutarının yeterli olmaması nedeniyle yeniden ihaleye çıkıldığını belirtti.

        İhale sürecinde müteahhit firmaların bir birlerini şikayet etmeleri ve mahkemeye gitmeleri nedeniyle işin uzadığını söyleyen Elvan, şöyle devam etti:

        "Yani konu mahkemeye intikal etmişti. Bundan dolayı bir aksama yaşadık. Ancak her şey sonuçlandı bunlar bitti tekrar ihaleye çıktık en geç ağustos, eylül aylarında çalışmalara başlayacağız ve yolu tamamlayacağız. Gülnar-Aydıncık yolunun da 10 kilometrelik kesimini tamamladık. Bu yolun da süratle tamamlanması için talimatları verdik. En kısa sürede bu yolumuzu tamamlamış olacağız. Bir diğer konu Gülnar-Mut yolumuz. Bununla ilgili de ihale çalışmalarını bitirdik, sözleşme imzalandı. Yüklenici firma çalışmalara başladı süratle bu yolu yapacağız."

        Bakan Elvan, sonrasında Gülnar ilçesi muhtarlarıyla Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'nda basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa