Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Dış basın Youtube yasağı, youtube erişim engeli, youtube yasaklandı, TİB Youtube'a erişimi engelledi

        Yabancı basın ajansları, Türkiye'de YouTube'un yasaklanmasını 'acil' koduyla duyurdu.

        Reuters, abonelerine son dakika gelişmesi olarak tek cümle halinde geçtiği ilk haberinde "Türkiye'de Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı YouTube'a karşı 'idari önlem' kararı alındığını duyurdu" ifadelerine yer verdi.

        AFP ise yine son dakika gelişmesi olarak geçtiği haberinde "Türkiye, Twitter'ın ardından YouTube'u da yasakladı" dedi.

        Associated Press tarafından da son dakika olarak geçilen haberde "Türkiye hükümeti YouTube'u kapatmak için harekete geçti" denildi.

        The Wall Street Journal ise internet sitesinde yer verdiği haberde, Twitter yasağından bir hafta sonra ve yerel seçimlere sadece üç gün kala YouTube'un da yasaklandığını bildirdi.

        Haberde, "Türkiye'de Twitter’a erişimin yasaklanmasından bir hafta sonra Google’ın video paylaşım sitesi Youtube’a da erişim engellendi. Türkiye Dışişleri Bakanı, Türk istihbarat şefi ve yüksek rütbeli bir generalin Suriye’deki cihatçı militanlara karşı yapılacak girişim hakkında konuştukları iddia edilen konuşmanın Youtube’a sızdırılması sonrasında bu kararın alındığı bildiriliyor" denildi.

        HOLLANDA BASINI: "YOUTUBE, TÜRKİYE'DE MAHKEME KARARI OLMADAN YASAKLANDI"

        Hollanda basını, Türkiye'de YouTube'a erişimin engellenmesini, "YouTube, Türkiye'de mahkeme kararı olmadan yasaklandı" başlığı ile verdi.

        NOS televizyonu, AKP hükümetinin Twitter'dan sonra video paylaşım sitesi Youtube'a da yasak getirdiğini belirtti. NOS, bu engellemelerin son zamanlarda Türkiye'de yayınlanan ses kayıtlarından sonra geldiğine ve mahkeme kararı olmadan yapıldığına dikkat çekti.

        Hollanda Volkskrant gazetesi ise ses kayıtlarının internete düşmesinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kampanyasında Twitter ve onun gibi sosyal paylaşım sitelerinin kapatacağı açıklanması hatırlattı. Gazete, Twitter'den sonra Youtube'un da kapandığını yazdı.

        Hollanda NU İnternet Ajansı ise Türkiye'de hükümetin Twitter'den sonra Youtube'u da yasaklandığını okuyucularına duyurdu. Haberin devamında, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) Youtube'a yasak getirdiğini kaydetti. Haberde ayrıca Erdoğan'ın "Bu konuda kararlılığımız var. Bu milleti Youtube'a, Facebook'a yedirmeyiz. Kapatılmaları da dâhil." sözlerine yer verildi.

        AJANSLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa