Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para "Her tarafımızdan para fışkırıyor" - Makro Ekonomi Haberleri

        Çimento fabrikalarına yurtdışından pek çok talibinin olduğunu söyleyen Oyak Çimento Grubu Başkanı Çağlar, “Onu sattık, bunu sattık, çimento fabrikalarını satmayacağız. Her tarafımızdan para fışkırıyor” dedi.

        Oyak Otomotiv ve Çimento Grubu Başkanı Celal Çağlar, yurtdışından çimento fabrikalarına taliplilerin olduğunu ancak satmayı düşünmediklerini belirterek, “Onu sattık, bunu sattık, tabir yerindeyse her tarafımızdan para fışkırıyor” dedi. “Çimento fabrikalarını satmıyoruz, satmayacağız. Ne zamana kadar? Satacağımıza kadar. Şu anda herhangi bir şirketimizi satmak için bir sebebimiz yok” ifadesini kullanan Çağlar, şirket satın alma konusunda ise yüzlerini batıya döndüklerini açıkladı. Çağlar, bunun sebesini ise “Biz son derece etik çalışan bir grubuz. Doğuya doğru gittiğinizde kurallar çerçevesinde iş yapmak çok zor. Bizim bahşişle, hediyeyle işimiz olmaz” şeklinde açıkladı.

        Mardin Çimento’nun 2. klinker üretim hattının açılışı öncesinde sohbet toplantısı düzenleyen Çağlar, bu yıl Oyak Çimento’nun 9 milyon ton satış içinde 2.5 milyon tona yaklaşan ihracat hedefi olduğunu söyledi.

        Bu yıl üç büyük proje gerçekleştireceklerini aktaran Çağlar, çevreye daha saygılı bir ürün olan curuflu çimento üreteceklerini açıkladı. Çağlar, şunları söyledi: “İSDEMİR ve ERDEMİR’de 1’er milyon ton kapasiteli yeni çimento fabrikası kuruyoruz. İki fabrikanın maliyeti 60 milyon euro olacak. Fabrikalar 2009’da devreye girecek. Üçüncü yatırımımız ise Adana’daki tesislerde devreye girecek 15 milyon euroluk süper beyaz çimento üretimi olacak.”

        Durgunluk 2 yıl sürer, Ankara’da sivillere de konut satışı yapacağız

        Oyak İnşaat ile ilgili de bilgi veren Celal Çağlar, sektörde 6 aydır yaprak kıpırdamadığını, önümüzdeki 2 yılda da durgunluğun devam edeceğini belirtti. Çağlar yeni projelerini şöyle anlattı: “Ankara ve İzmir’de yeni inşaatlar için yer belirliyoruz. Ankara Eryaman’da büyük bir arazimiz var. Orada konut ve alışveriş merkezi projesi düşünüyoruz. Buraya sivilleri de alabiliriz.” Çağlar, grubun kağıt tesisi OYKA’nın Temmuz ayında Çaycuma’da yeni bir fabrika açacağını da sözlerine ekledi.

        İmtiyazımız olduğunu bulana Sortie’de yemek ısmarlayacağım

        Kendileriyle ilgili ’imtiyazlı holding’ tartışmalarına değinen Celal Çağlar, “Allah aşkına birisi çıksın, ne imtiyazımız olduğunu söylesin. Biz de bakıyoruz, salak mıyız? Bir imtiyazımız var da kullanmıyor muyuz? diye. Bir imtiyazımız olduğunu bulana Sortie, Reina veya Long Table’da, nerede isterse yemek ısmarlayacağım” diye konuştu.

        Vatan - Kerim ÜLKER

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa