Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Muhteşem Yüzyıl'a soruşturma açıldı

        “Muhteşem Yüzyıl” dizisi hakkında, tarihi mekânların tahrip edildiği ve izinsiz arkeolojik kazı yapıldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

        “MUHTEŞEM Yüzyıl” dizisi hakkında tarihi mekânların tahrip edildiği gerekçesiyle soruşturma açıldı. Hürriyet'in haberine göre: Dizi yapımcıları, bazı bölümlerde mekân olarak kullandıkları dünyaca ünlü tarihi Yarımburgaz Mağarası’nda izinsiz çekim yapmak, arkeolojik esere zarar vermek ve mekânı tahrip etmekle suçlanıyor.

        Dizinin Show TV’de yayınlanan 30’uncu bölümü için Küçükçekmece Gölü’nün kıyısında yer alan mağaranın içinde ateş yakıldı, 43 ve 44’üncü bölümlerde de Pargalı İbrahim’in yaralarının iyileşmesi için birinci dereceden arkeolojik SİT alanı olan Yarımburgaz Mağarası’nda yeni bir kazı yapılarak havuz oluşturuldu.

        İZİNSİZ ÇEKİM

        İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Prof. Ahmet Emre Bilgili, arkeolojik ve tarihi mekânlarda çekim yapmak için kendilerinden izin alınması gerektiğine dair yasa bulunduğunu, “Muhteşem Yüzyıl” adına Yarımburgaz’la ilgili olarak kendilerinden hiçbir izin alınmadığını söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın diziyle ilgili soruşturma başlattığını belirten Prof. Bilgili, şöyle konuştu: “Birinci dereceden sit alanında film çekilecekse, biz ancak Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü’nden bir arkeoloğun gözetiminde olmak şartıyla izin veririz. Durumu araştırdık ve bizden izin alınmadığını tespit ettik. İnsan, tarihi dizi yapanların tarihe daha saygılı olmalarını bekliyor.”

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa