Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Türk gazetecinin malzemelerine el konuldu!

        Kadir TAMER / MUĞLA (AHT)

        ABD Donanması'na ait USS Enterprise adlı dünyanın en büyük nükleer uçak gemisi salı gününden beri Muğla basınından büyük ilgi gördü. İçerisinde 5 binden fazla personelin bulunduğu savaş gemisindeki askerlerin iki günden bu yana Marmaris gecelerinde gönüllerince eğlenmesi ve bu görüntülerin basına yansımasından rahatsız olan ABD subayları, Marmaris Gümrük Müdürlüğü önünde askerleri görüntüleyen Cihan Haber Ajansı Muhabiri Kayber Avcı'nın kamera ve fotoğraf makinesine el koydurdu.

        Marmaris Gümrük Müdürlüğü yakınlarından görüntü ve fotoğraf çeken gazeteciden ABD'li subaylar şikayetçi oldu. ABD'li subayların şikayeti üzerine fotoğraf çeken gazetecinin yanına bir Türk subayı geldi. Türk subayının muhabir Kayber Avcıya, askerlerin görüntü ve fotoğrafın çekilmesinin yasak olduğunu söyleyerek bölgeden uzaklaşmasını istedi. Bunun üzerine Kayber Avcı, "Ben halka açık bir yerde görüntü ve fotoğraf çekiyorum" diye cevap verdi ve ardından Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden polis talebinde bulunuldu.

        Gümrük Müdürlüğü Binası önüne gelen polis Kayber Avcı'ya ait kamera ve fotoğraf makinasına el koydu. Polis ekipleri muhabirin fotoğraf makinasını inceledikten sonra çektiği Amerikalı askerlere ait fotoğrafları sildi.

        Makine Kayber Avcı'ya daha sonra teslim edildi. Yaşadığı olaya bir anlam veremediğini kaydeden Kayber Avcı, "Gazeteci olarak görevimi yerine getiriyordum. Ancak görevimi yapığım sırada herkese açık bir kamu alanında beklemediğim bir talep ile karşı karşıya kaldım. Duruma itiraz edince de malzemelerime el konuldu. Çektiğim fotoğraflarım da Gümrük Müdürlüğü önüne çağrılan sivil bir polis tarafından silindi" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa