Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Cine 5 artık El Cezire'nin

        Türkiye'nin ilk şifreli kanalı olarak hayata geçen Cine 5 Arapların oldu.

        Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), ihalede 40.5 milyon dolar teklif sunan El Cezire TV'ye onay verdi.

        Ntv'nin haberine göre, TMSF'nin 40 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkardığı Cine 5 için 1 Şubat'ta yapılan ihalede El Cezire Türk Yayıncılık Hizmetleri 21 milyon dolarlık teklifte bulunmuştu.

        Ancak teklifin muhammen bedelin çok altında kalması nedeniyle 4 Şubat'ta El Cezire'yle yeniden pazarlık masasına oturuldu.

        El Cezire, pazarlık sürecinde 21 milyon dolarlık teklifini önce 30 milyon dolara yükseltti. TMSF Satış Komisyonu'nun teklifi biraz daha yükseltmesi tavsiyesinde bulunması üzerine 35 milyon dolar teklif veren El Cezire, toplamda 6 kez artırım yaparak teklifini muhammen bedelin üzerine çıkararak 40 milyon 500 bin dolara yükseltti. Böylece El Cezire teklifini iki kata çıkarmış oldu.

        Fon Kurulu'nun ardından ihale sonucu, Rekabet Kurulu ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) onayına sunulacak.

        11 EYLÜL SONRASI ADINI DUYURDU

        El Cezire, Arapçada 'ada' anlamına gelen, merkezi Katar'da bulunan bir TV kanalı. El Cezire ilk olarak Katar Emiri'nin yapmış olduğu 150 milyon dolarlık mali bir destekle 1996'da kuruldu.

        El Cezire ilk olarak yalnızca Arap dünyasına ilişkin güncel haberlerle yayına başlamış olsa da, o zamandan günümüze gelinceye dek başka tematik kanalları da bünyesinde bulunduran bir network haline geldi.

        Kanal, yaptığı yayınlarla ve özellikle El Kaide lideri Usame Bin Ladin in video görüntülerini ve yaptığı açıklamayı yayınlayarak dikkat çekti. Kanal 2001 yılında ABD'nin ikiz kulelerine yapılan 11 Eylül saldırılarının ardından dünya çapında adını duyurdu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa