Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı Balçiçek İlter'e konuştu:

        Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Bayraktar Bayraklı Balçiçek İlter'le Söz Sende'nin konuğuydu. Prof. Bayraklı güncel konularla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Prof. Bayraklı İslam dünyasının kadına bakışındaki sakatlığın Tevrat'a dayandığını şöyle anlattı:

        Hazreti Havva'nın yaratılışı yanlış anlatılıyor. Tevratta yataratılış bahsinde ilk ayette

        Allah Hz. Adem'i topraktan yarattı, sonra da onun eğe kemiğinden bir parça et aldı o da Havva oldu. Kadın eğe kemiğindne oradan geliyor bu. Bunu bir hadistir diye bizim hadis kitaplarına naklediliyorlar.

        Prof. Bayraktar Bayraklı "eğe kemiğinden yaratıldığı için kadın eğridir dediler. Bu

        yaratılıştan gelen yanlış anlayış Tevrattan bütün tefsirlerimize intikal etti. Biz İmam Hatipte okurken kadının eğri olduğu bize anlatıldı. Yaratılıştan eğridir dediler. Benim

        anam nasıl eğri oluyor diye düşünüyordum. Hatta kadın yarı-şeytandır diyen hocalar var. İnsanı cennetten çıkaran varlıklardan biri kadındır anlayışı var islam dünyasında.

        Kur'an da ise şeytan ilk defa Adem'i kandırdı ona ağaçtan elma yedirdi diyor. Burada kadın yok" dedi...

        KADINLAR CAMİDEN UZAKLAŞTIRILIYOR

        Prof. Bayraklı Balçiçek İlter'in kadınlar camiden uzaklaştırılıyor mu? Sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

        Camiler kadınlar için dizayn edilmemiş. Camiler hanımlar için de dizayn edilmeli. Diyanet bu işe el atmalı. Caminin yarısı erkeklere yarısı kadınlara da olabilir. Tabi bu eskiden beri gelen bir olaydır. Hacca gidiyorlar hanımlarla yanyanalar ne var bunda?

        KADIN ERKEK AYNI SAFTA OLUR MU?

        Prof. Bayraklı kadınlarla erkeklerin yanyana namaz kılabileceklerini de söyledi:

        Bir erkeğin yanyana omuz omuza bir hanımla olarak namaz kılacağı imani olgunluğa daha gelmedik. Bu libidoyla alakalı. Bir tarafta hanımlar bir tarafta erkekler olabilir, sakıncası yok. Ama bunu erkekler istemez kadınlar değil. Dini yanlış anlayanlar istemezler. Kur'an a göre dini hayatımızı düzenlersek bu aksaklıklar ortadan kalkacaktır.

        MUHAFAZAKARLAR LÜKS DÜŞKÜNÜ MÜ?

        Prof. Bayraklı'ya göre eskiden israf edenleri eleştiren dindarlar bugün zengin olunca aynı şeyi yapmaya başladılar. Bayraklı şöyle konuştu:

        Muhafazakar kesim bir zamanlar muhafazakar olmayan kesimi uzaktan izliyordu. Ama bu sefer bu kesim parayı bulunca aynı israfı, kendi eleştirdikleri şeyi kendileri yapaya başladı. Kur'an da müsrifler şeytanın kardeşleridir diyor. İnsanlar fakirlerin elinden tutmak için yardım etmeli. Sen bunun yerine israf yapıyorsan sen şeytansın diyor Allah.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa