Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Adana'daki gazeteci ölümü

        Adana'da, yol kenarında yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede ölen gazeteci Seyit Ali Akgül'e çarptığı iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Coşkun Ağaçdalı (46) ve Seyit Ali Akgül'ün kızı müşteki Zehra Akgül hazır bulundu.

        Avukat Adem Eroğlu, müvekkili Coşkun Ağaçdalı'nın, iddia edildiği gibi kazadan sonra kaçmadığını öne sürdü.

        "YOĞUN GÖÇ ALAN YERLERDE BUNA BENZER OLAYLAR YAŞANDI"

        Müvekkilinin kazadan sonra kendisine saldırırlar korkusuyla olay yerine yaklaşmadığını öne süren Adem Eroğlu, şunları söyledi:

        ''Bugün televizyon haberlerinde başka bir ilde trafik kazasından dolayı sürücüye saldırdıklarını ve polisin zor kurtardığını izledim. Adana'da yoğun göç alan mahallelerinde de benzer durumlar yaşandı. Kazanın olduğu yerde de Güneydoğu'dan göçle gelen kişiler var. Müvekkilim burada tezgahta satış yapanlardan korkup yaklaşmamıştır. Bu nedenle kaçtığı düşünülemez.''

        Diğer sanık avukatı da müvekkilinin kazadan sonra korkusundan olay yerine yaklaşamadığını belirterek, suç vasfının değişmesi ihtimaline karşı, yattığı süre de dikkate alınarak tahliyesini istedi.

        Müşteki Zehra Akgül'ün avukatı Ali Akıncı da olay saati ile Seyit Ali Akgül'ün hastaneye götürülmesi arasında geçen süre dikkate alındığında sanığın ihmalinin bulunduğunun ortaya çıkacağını söyledi.

        Kaza yeri yakınında sanık avukatlarının belirttiği gibi çok sayıda satıcının olmadığını ve yerleşim birimi bulunmadığını belirten Ali Akıncı, ''Olay yeri yakınında sanığa tehdit oluşturacak bir topluluk yok. Olay saati belli ve maktulü ölmeden önce 2 güvenlik görevlisi görüyor. Sanık kendisine yönelik tehdit olmadığı halde kaçmıştır. Eğer böyle bir tehdit varsa da polise bildirmesi gerekirdi'' dedi.

        Sanık avukatlarının talebi üzerine duruşmada tanık olarak dinlenen 2 kişi de olay yeri yakınında bulunan satıcıların daha önce meydana gelen kazalarda sürücülere saldırdığını duyduklarını öne sürdüler.

        Mahkeme heyeti, duruşma sonunda Seyit Ali Akgül'ün hastaneye geç ulaştırılmasının ölümüne neden olup olmadığının belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumundan rapor istenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

        SANIĞIN SAVUNMASI

        Sanık Coşkun Ağaçdalı, önceki ifadesinde olay günü yağış dolayısıyla görüş mesafesinin yeterli olmadığını ileri sürerek, şunları kaydetmişti:

        ''Seyir halinde olduğum sırada ses duydum ve birine çarptığımdan şüphelendim. Orada portakal satanlar vardı. Korktum. Aracımı biraz ileride durdurdum ve olay yerine doğru yürüdüm. Ambulans sesi duydum. İnsanlar kalabalıklaşınca korkum arttı ve geri dönüp aracımla eve gittim. Olayı medyadan duyduktan sonra vicdan azabı çekip teslim oldum. Maktulü tanımıyordum, onun için öldürme kastım olamaz.''

        Seyit Ali Akgül, 2 Aralık 2009 tarihinde Öğretmenler Bulvarı'nda yol kenarında yaralı bulunmuş, kaldırıldığı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde yaşamını yitirmiş, sanık hakkında ''ihmalli davranışla kasten adam öldürme'' suçundan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa