Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Türk Ejderhalar girişimci avında

        Dünyanın 22 ülkesinde aktif olarak yayın hayatını sürdüren, “Kendi işinize sahip olmayı veya sahip olduğunuz işinizi büyütmeyi hiç hayal ettiniz mi?” ilkesiyle yola çıkan ve izlenme rekorları kıran Dragons’ Den’in Türkiye uyarlaması “Dragons’ Den Türkiye”, ekonomi yayıncılığına yeni bir soluk getiren Bloomberg HT’de bu akşam saat 21.40’da başlıyor.

        Türkçe “ejderha sahası” anlamına gelen Drangons’ Den’de; Baybars Altuntaş, Gamze Cizreli, Yalçın Ayaydın, Alphan Manas ve Nevzat Aydın’dan oluşan yatırımcılar ejderhayı temsil ediyor. Fikir seçiminde ise işin gerçekleşme ihtimali ve farklılığı en önemli iki kriteri oluşturuyor. Yarışmanın amacı; kişilerin yaptığı başvuruları değerlendirerek Türkiye’de yatırımcı olabilecek işadamlarının bulunduğu jüri tarzında bir sistemle televizyon karşısında kâr ortaklığı ile yatırımcıları kısa bir süre içerisinde ikna etmeye çalışmak üzerine kurulu. Eğer ejderhayı temsil eden beş yatırımcıdan birini veya birkaçını ikna edebilirseniz, yatırımcılar sizin işinize istediğiniz miktarda kâr ortaklığı teklif ederek yatırım yapmayı kabul ediyorlar. Bunun sonucunda hayal ettiğiniz iş fikrinizi hayata geçirmiş oluyorsunuz.

        TÜRKİYE 19’UNCU ÜLKE

        Dünyada 10 yıla yakın süredir yayınlanan Dragons’ Den’in formatı Japonya’dan geliyor. Formatı satın alan Sony, programın 22 ülkede yayınlanmasını sağlamış. Dragons Den’in bire bir çekildiği ülke sayısı ise 18. Türkiye ile birlikte bu sayı 19’a çıkacak. Program İngiltere, Afganistan, Kanada, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, İrlanda, İsrail, Japonya, Hollanda, Yeni Zelanda, Nijerya, Rusya, Suudi Arabistan, İsveç, Amerika ve Polonya’dan sonra artık Türkiye’deki girişimcilere de büyük kapılar aralayacak. Kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için programın tekrarı yarın aynı saatte, pazar günü ise saat 19.00’da yeniden ekrana gelecek.

        NEVZAT AYDIN

        Nevzat Aydın, Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Silikon Vadisi’ndeki University of San Francisco’da MBA eğitimi aldı. Amerika’da bulunduğu dönemde e-ticaretle ilgili gelişmeleri takip eden Aydın, yemeksepeti.com projesi için Türkiye’ye döndü.

        YALÇIN AYAYDIN

        Yalçın Ayaydın, 1986 yılında İpekyol’u kurdu. Ardından Twist ve Machka markaları geldi. 2008’de İtalyan tekstil devi Miroglio ile ortaklık yaptı ve Ayaydın-Miroglio Grubu kuruldu. Ayaydın, İstanbul’da yapılmamış bir konseptte bir AVM için plan yapıyor.

        GAMZE CİZRELİ

        Cafemiz, Kuki, Quick China, Şaşaa gibi işlere ortağı olan eski eşiyle imza attı. 2006’da evliliğin ve ortaklığın sona ermesiyle tüm işleri bir bedel alamadan geride bırakarak iş hayatına tekrar sıfırdan başlamak zorunda kaldı. 2007’de Bigchefs Cafe-Brasserie markasını yarattı.

        ALPHAN MANAS

        Tenba firmasının New York fabrikasında üretim müdürüyken 1987 yılında Colonial Corp.’un ülke müdürü olarak Türkiye’ye döndü. 1988’in şubat ayında Exim’in Planet ve Teknoser’in kurucu ortağı oldu. 2006 yılı şubat ayında Brightwell Holdings BV’yi kurdu.

        BAYBARS ALTUNTAŞ

        Boğaziçi Üniversitesi’nde eğitim görürken Franchising Derneği’nin kuruluşuna öncülük etti. 1992’de yabancı dil programı, hosteslik, profesyonel tur operatörlüğü, insan kaynakları uzmanlığı, reklam gibi eğitimler veren Deulcom International’ı kurdu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa