Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya İsrail'i kızdıran dizi Arap kanalında

        Geçen yılın Eylül ayında TRT 1’de ilk bölümü yayınlanan ve İsrail’in sert tepki gösterdiği ‘Ayrılık’ isimli dizi, uydu aracılığıyla Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine yönelik yayın yapan Arap kanalında yayınlanmaya başlandı.

        Radikal'in haberine göre TRT'de yayına girdiği dönemde ‘Dünyanın kanayan bir yarası olan Filistin topraklarında yaşananlar’ anonsu ile tanıtılan 26 bölümlük dizi Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) Dubai merkezli MBC kanalında ‘Sarkhet Hajar' (Hacer’in Çığlığı) ismiyle Arapça dublajla yayınlanmaya başladı. Semih Sergen, Tamer Levent, Zafer Kayaokay, Sema Aybars, Tuvana Türkay, Türkü Hazer, Nihan Okuyucu, Öykü Başer’in rol aldığı ‘Ayrılık' (Aşkta ve Savaşta Filistin) dizinin Türkiye ile İsrail arasında krize neden olan 13'üncü bölümünden itibaren yayınlanmaya başladığı görüldü.

        Dizi, TRT 1'de yayınlandıktan sonra İsrail’in hedefi haline gelmişti. İsrail’deki Kanal 2 televizyonu dizinin İsrail ve Yahudi düşmanlığını tesis etmeye yönelik ‘provokatif’ amaçlı olduğunu öne sürdü.

        İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın, Türkiye Büyükelçisi'nden izahat isterken Büyükelçiye vekalet eden Türk Büyükelçilik görevlisini, diziyle ilgili protesto vermek için bakanlığa çağrılması talimatını vermişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa