Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Habertürk'e 'En Başarılı Gazete' ödülü

        Pınar TARCAN/ AHT

        60. yılını kutlayan İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, 2009 yılının İletişim Oscarları'nı dağıttı. Görsel ve yazılı medyaya toplam 40 kategoride verilen ödüller İ.Ü. Fen Fakültesi Cemil Birsel Konferans Salonu'nda yapılan ödül töreniyle sahiplerini buldu. Gazete Habertürk, İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından Hürriyet Gazetesi ile birlikte 2009 yılının "En Başarılı Gazetesi" seçildi.

        Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Doğan Satmış, Habertürk'ün ödülünü İ.Ü. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Gezgin'den aldı. Doğan Satmış, ödülü alırken yaptığı konuşmada, yazılı basının dünyada yaşadığı sıkıntıları da hatırlatarak, "Biliyorsunuz dünyada gazeteler sıkıntı yaşıyor, ABD'de son bir yıl içinde 150 yaşında üç gazete kapandı. Biz Türkiye'de dünyadaki bu trendin tersine bir gazete çıkarttık ve başarılı oldu. Sizin, eğitimi iletişim olan gençlerin bunu beğenmesi zaten, bu gazetenin başarılı olduğunun kanıtı. Bunu Hürriyet ile paylaşmak da büyük başarı bizim için. Teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

        "YAYINDAN KALKAN DİZİYE ÖDÜL"

        Ödül töreninin en ilginç anlarından biri "En İyi TV Dizisi" ödülünün yayından kaldırılan "Bu Kalp Seni Unutur mu?" adlı diziye verilmesi oldu. Dizinin yapımcısı Tomris Giritlioğlu ve senaristi Nilgün Öneş ödüllerini Gezgin'den aldı.

        Giritlioğlu, ödülü alırken yaptığı konuşmada "Sadece 17 bölüm yayınlanan bir dizinin genç iletişimcilerden bu ödülü alması çok güzel bir duygu, teşekkür ederiz" dedi. Senaryosunu Engin Günaydın'ın yazdığı 'Vavien' filmi' ise 'En Başarılı Sinema Filmi', 'En Başarılı Sinema Filmi Yönetmeni', 'En Başarılı Kadın Oyuncu' (Binnur Kaya) dallarında ödül aldı.

        ÖDÜLLER

        En Başarılı Gazete: Habertürk

        En Başarılı Gazete: Hürriyet

        En Başarılı Politika Köşe Yazarı: Yılmaz Özdil

        En Başarılı TV Reklamı: Turkcell 3G MERAK

        En Başarılı TV Kanalı: Kanal D

        En Başarılı Tematik TV Kanalı: NTV

        En Başarılı Eğitim Programı: Habertürk/Üniversite Medya

        En Başarılı Söyleşi Programı: Medya Kralı

        En Başarılı Müzik-Eğlence Programı: Beyaz Show

        En Başarılı TV Dizisi: Bu Kalp Seni Unutur mu?

        En Başarılı Sinema Filmi: Vavien

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa