Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mardin Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi (MARMEK), kadınların ihtiyaç ve beklentilerine cevap vermekle beraber, meslek edinmelerine katkı sağlıyor. 6 ay önce faaliyete başlayan merkezde bin 180 kişi sertifika alarak, meslek sahibi oldu.

        Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Yaman, “Kadınlarımızın mutlu olduğu bir şehirde yaşaması adına elimizden geleni yapıyoruz. İlimizin gelişmesi adına birçok projeyle çalışmalarımız ara vermeden devam etmektedir. Kısa süreye sığdırdığımız büyük işler ile şehrimiz değişmekte ve vatandaşlarımızın beklentilerini karşılayan bir konuma gelmektedir. Bizler ilimizde sosyal projelere de önem verdik. Bu nedenle dezavantajlı grupların hep yanında olduk. Dikkate aldığımız konuların başında ise kadınlarımız geldi. Özellikle onların meslek edinmeleri adına önemli çalışmalar yaptık. MARMEK de bunlardan sadece birisidir” dedi.

        Rakamlar ortada

        MARMEK’in çalışmalarından da bahseden Yaman, “Birimimiz kadınlarımızın ekonomik hayata katılmalarını, ev ekonomilerine destek sağlamalarını ve becerilerinin artmasını hedeflemektedir. Bu nedenle kadınlarımızın da taleplerini dikkate alarak sürekli kurslar açmaktayız. Ayrıca okuma yazma bilmeyen kadınlarımıza da fayda sağlamaktayız. MARMEK bu özellikleriyle kısa zamana önemli bir başarıyı sığdırmıştır. Rakamlara baktığımızda bu durum daha fazla ortaya çıkmaktadır. Bu tür çalışmalarla kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mardin İlçeleri
        Tüm Mardin Haberleri
         Mardin

        Mardin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa