Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mardin’de mahallelerindeki fabrikadan çıkan duman nedeniyle evlerinin pislikten geçilmediğini ve rahatsızlandıklarını ileri süren bir grup kadın, temizlik sopası ve temizlik yaptıkları kirli bezlerle eylem yaptı. Fabrikanın bacasının zehir saçtığını öne süren kadınlar, filtre takılmasını talep etti.

        Mardin İstasyon Mahallesi’nde bir grup kadın, mahallelerinde bulunan kireç fabrikasının bacasından çıkan duman nedeniyle rahatsızlandıklarını ve evlerinin pislikten geçilmediğini öne sürdü. Daha önce defalarca şikayet dilekçesi verdiklerini ancak çözüm bulunmadığını belirten kadınlar, Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak eylem yaptı. Temizlik sopaları ve temizlik yaptıkları kirli bezlerle eylem yapan kadınlar, “Duman solumak istemiyoruz” diye slogan atarak, fabrikayı protesto etti. Fabrikanın bacasına filtre takılmasını isteyen kadınlar, bu yapılıncaya kadar protestolara devam edeceklerini belirtti.

        Kadınlar, içlerinden seçtikleri temsilcilerin Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman ile görüştürülmesinin ardından eylemlerine son verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mardin İlçeleri
        Tüm Mardin Haberleri
         Mardin

        Mardin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa