Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mardin’de “Okuryazarlık Seferberliği” çerçevesinde 7 bin 145’i kadın olmak üzere 7 bin 900 kişi okuma yazma öğrenmek için eğitim alıyor.

        Mardin’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan “Okuryazarlık Seferberliği” çerçevesinde verilen eğitimlere vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Kentte, 7 bin 145’i kadın 7 bin 900 kişi okuma yazma öğrenmek için eğitim alıyor. İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, kurslara özelikle toplumu şekillendiren annelerin katılım sağladığını belirterek, “Bu kurslarla annelerimizin çevresi ile uyumlu, kendisi ile barışık, yerel, ulusal ve küresel insani değerlere sahip olmalarını sağlar. Nitelikli insan kaynağını yetiştirmek, bireyin potansiyelini geliştirerek toplumsal yaşama etkin olarak katılımını sağlamaktadır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve kıymetli eşleri Hanımefendi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’ın önderliğinde ilimizde başlattığımız okuryazarlık seferberliğinden çok güzel geri dönüşler aldık.

        İlimiz genelinde toplamda 646 kursumuza 7 bin 900 kursiyerimiz devam etmektedir” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mardin İlçeleri
        Tüm Mardin Haberleri
         Mardin

        Mardin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa