Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şehzadeler Belediyesi, bugün İYİ Partililerle zabıta ekipleri arasında yaşanan gerginlik ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

        Şehzadeler Belediyesine bağlı zabıta ekipleri ile İYİ Partililer arasında yaşanan stant gerginliği sonrasında Şehzadeler Belediyesinden yazılı basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bugün 15 Temmuz Demokrasi Meydanında İYİ Parti tarafından 3194 sayılı İmar Kanununa aykırı olarak uygunsuz yapı kurulduğu yönündeki vatandaşlarımızdan gelen şikayetler üzerine, belediyemiz İmar Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, söz konusu alana giderek tespitte bulunmak istemiştir.

        Konu ile ilgili olarak parti yetkilileri tarafından Şehzadeler Belediye başkanımız Ömer Faruk Çelik’e ulaşılmış, kendisi de konunun detaylıca incelenmesi açısından teknik ekibe 1 gün süre verilmesi talimatını vermiştir. Bu esnada partililer tarafından Zabıta ve İmar personelimizin tespit çalışmaları sözlü ve fiili olarak engellenmiş ve ortaya hepimizi üzen görüntüler çıkmıştır. Yaşanan bu üzücü hadiselerden sonra akşam saatlerinde Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik ile Parti yetkilileri arasında yapılan ikili görüşmeler sonucunda İmar kanununa aykırı olan yapının ivedilikle kaldırılması yerine de 3194 sayılı İmar kanununa aykırı olmayacak portatif stant kurulması noktasında karar verilmiştir. Ayrıca yaşanan tatsız hadiseler ile ilgili karşılılık olarak şikayetlerden vazgeçilmiştir"

        Olayın geçmişi

        İYİ Parti Manisa 3’üncü sıra milletvekili adayı Hasan Eryılmaz’ın Şehzadeler ilçesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nın karısındaki özel mülkiyete kirasını vererek kurduğu üstü kapalı stant Şehzadeler Belediyesi zabıta ekipleri tarafından İmar Kanunu’na göre kaçak yapı olduğu gerekçesiyle kaldırılmak istendi. Bunun üzerine kaldırma işlemine müdahale eden İYİ Partililer ile zabıta ekipleri arasında gerginlik yaşandı. Zabıta personellerinden birinin standın iplerini kesmeye çalışması sırasında gerginlik artınca arbede yaşandı. Standa gelen İYİ Parti Manisa milletvekili adayı Hasan Eryılmaz ise bir yandan gerginliği yatıştırmaya çalışırken bir yandan da yapılan işin yasal olmadığı yönünde ekiplere uyarılarda bulundu. Yaşanan gerginlik üzerine bölgeye gelen Çevik Kuvvet polisleri gerginliği yatıştırdı. Zabıta ekipleri standı sökmeden olay yerinden ayrılırken, partili üyeler standa nöbet tutmaya başladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa