Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Malatya'da, Kahramanmaraş depremlerinden etkilen Doğanşehir'de, kurulacak çarşı için sondaj çalışmasına başlandı.

        Doğanşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Emlak Konut, depremde büyük yıkım yaşayan Doğanşehir'in çarşısı için ilk sondaj çalışmalarına başladı.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, ilçe merkezinde, sur alanı içinde kalan ve depremde yıkılan çarşı alanının Emlak Konut tarafından yeniden planlanıp, çarşı ve üstü konut olmak üzere, yapı rezerv alanı ilan edildiğini belirtti.

        Alanda, 11 değişik noktada yapılmak üzere sondaj çalışmalarının başladığını kaydeden Zelyurt, "6 Şubat depreminden sonra tamamen yıkılan esnaf çarşımızın bulunduğu sur içi 112 hektarlık alan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapı rezerv alanı ilan edilmiş. Bu yapı rezerv alanından sonra çarşı yapımı için sondaj çalışmaları başlamış olup, bu esnaf çarşının sondaj çalışmalarına müteakip 11 değişik noktada çalışma yapılacak. Sondajlar alındıktan sonra inşallah ilk temeller atılacak. İlçemize hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa